10.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes).
V zime radi siahame po zahrievacích nápojoch. Čaj a kávu sa však oplatí nahradiť niečím, čo pijeme oveľa menej často. Reč je o kakau, ktoré môže byť pri správnej príprave skutočným pokladom pre naše zdravie. Ak do neho pridáme určitú prísadu, môžeme komplexne podporiť náš organizmus. Zistite, ako si pripraviť zdravé a chutné kakao.
Počas chladného počasia radi pijeme zahrievacie nápoje. Často je to zimný čaj alebo káva s korením. Bolo by však dobré siahnuť po kakau s prísadami, ktoré nielenže výborne zahreje a je veľmi chutné, ale je aj skvelé pre naše zdravie.
Prečo piť kakao? Skutočný poklad pre naše zdravie
Kakao sa často označuje za najzdravší nápoj na svete. Nie je to prekvapujúce, pretože obsahuje mnoho cenných zložiek, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť naše zdravie.
- V prvom rade kakaové bôby obsahujú horčík, fosfor, zinok a železo.
- Obsahuje tiež polyfenoly, tryptofán a vitamíny A, C, E a vitamíny skupiny B.
Vďaka tomu má kakao mnoho prospešných vlastností. Okrem iného môže svojím obsahom antioxidantov pôsobiť proti procesu starnutia. Okrem toho podporuje našu imunitu a zvyšuje hladinu energie.
- Navyše kakao obsahuje aj látky ako kofeín alebo teobromín, ktoré stimulujú nervový systém a zároveň zlepšujú náladu.
Vďaka tomu sa cítime energickejší aj počas chladných dní. Pozitívne účinky tohto nápoja na zdravie však môžeme ešte viac posilniť. Stačí doň pridať určitú zložku a môžeme sa komplexne postarať o svoje telo.
Čo pridať do kakaa, aby bolo ešte zdravšie? Táto zložka má mnoho výhod
Tekvicu si zvyčajne spájame so slávnym tekvicovým latte, ktoré vládne každú jeseň. Je však aj dobrým prídavkom do kakaa, pretože sa dobre mieša s chuťou mlieka.
- Okrem toho vďaka správnemu koreniu dodáva pikantnú chuť a zároveň sa stará o našu imunitu, keďže tekvica je bohatá na vitamíny C a E.
- Okrem toho obsahuje cenný betakarotén, železo a horčík. Je teda skvelá na posilnenie nášho organizmu, najmä počas chladného obdobia.
Ako si pripraviť tekvicové kakao? Stačí niekoľko jednoduchých krokov
Príprava zdravého a chutného tekvicového kakaa nie je náročná a umožní nám vychutnať si mimoriadne chutný a posilňujúci horúci nápoj.
Ingrediencie, ktoré potrebujeme na prípravu tohto výživného kakaa, sú:
- 1/4 tekvice Hokkaido
- 500 ml mlieka
- 2-3 lyžice kakaa
- kurkumu
- 2 lyžičky kokosového oleja
- med
- zázvor
- kardamón
- štipku soli
Prípravu nápoja začneme olúpaním tekvice a jej nakrájaním na malé kúsky. Tekvicu preložíme do hrnca, pridáme kokosový olej a ochutíme korením. Potom všetko spolu premiešame a zahrievame na miernom plameni, kým tekvica nezmäkne. V tomto momente pridáme med (v množstve podľa našich preferencií) a všetko spolu rozmixujeme.
V ďalšom kroku zmiešame mlieko s kakaom a zohrejeme ho. Nakoniec dáme tekvicu do pohára a zalejeme pripraveným kakaom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Aromatický nápoj má pozitívny vplyv na krásu a myseľ. Prečo piť kakao?
Takto zistíte, či je tekvica zrelá. Priateľ záhradkár sa nikdy nemýli
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.