10.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chzu).
Ako pripraviť dokonalé pečené zemiaky? Ak vás nudí tradičné pyré, vyskúšajte tento patent. Zemiaky z neho vyjdú so šialenou chuťou, chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri. Pred tým, ako ich hodíte do rúry, musíte urobiť len jednu vec.
Slováci milujú zemiaky. Hodia sa takmer ku všetkému a môžu sa jesť v rôznych podobách – varené, vyprážané alebo pečené. A práve posledná možnosť je skvelou voľbou pre zaneprázdnených ľudí. Sú rýchle na prípravu a vyjdú tak chutné, že sa do nich pustí každý v dome. Ako sa pečú zemiaky? Tu je najlepší spôsob.
Ako pripraviť pečené zemiaky, aby neboli suché? Vaša domácnosť to ochutná a bude si to chcieť zopakovať
Pečené zemiaky môžete jesť s mäsom, rybami alebo zeleninou. Niekedy však vyjdú suché a nechutia tak, ako by mali. Čo sa s tým dá robiť? Ukázalo sa, že existuje jedna vec, ktorú by ste mali urobiť pred pečením, a vyjdú perfektne.
- Pred vložením zemiakov do rúry ich ošúpte a vložte do vody.
- Pridajte pol čajovej lyžičky soli na kilogram a keď začnú vrieť, nechajte ich na ohni asi päť minút.
- Takto pripravené zemiaky sa výborne hodia na pečenie. Nebudú sa vysušovať a v strede zostanú mäkké.
- Nakrájajte ich na štvrťky alebo pásiky.
Čím by ste ich mali ochutiť? V podstate môžete použiť akékoľvek obľúbené korenie, ale kombinácia majoránky, cesnaku a sušenej cibule dodá jedlu ešte výraznejšiu chuť.
Ktoré zemiaky na pečenie? Tieto odrody sú najlepšie
Ak hľadáte ideálnu odrodu zemiakov na pečenie, vyberte si múčnaté odrody, ktoré sa vyznačujú vysokým obsahom škrobu. Tieto hľuzy sú ideálne aj na prípravu pyré a zemiakových placiek.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zemiaky nakrájajte na tenké plátky a upečte. Rozplynú sa na jazyku
Varenie zemiakov – nakrájané alebo vcelku? Zistite, čo je lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.