14.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bowonpat Sakaew).
S rastúcim environmentálnym povedomím sa čoraz viac ľudí obracia k dreveným príborom a riadom. Ich estetika, ľahkosť a skutočnosť, že nepoškriabu teflón, oslovujú mnohých z nás. Aby však slúžili dlhé roky, vyžadujú si špeciálnu starostlivosť. Ako sa teda starať o tieto prírodné doplnky, aby si zachovali svoje vlastnosti a nestali sa živnou pôdou pre baktérie?
Kľúčom k čistote je rýchlosť
Drevené kuchynské náradie nemá rado dlhodobé hranie sa s vodou alebo potravinami. Ak ich necháte mokré alebo v kontakte so zvyškami potravín, podporíte tým rast nežiaducich mikroorganizmov.
Preto by sa mali ihneď po použití umyť a nechať vyschnúť na vzdušnom mieste. Takýto postup zabráni vzniku húb a plesní, ktoré môžu predstavovať hrozbu pre naše zdravie.
Jedlá sóda v boji proti zmene farby
Keď naše drevené náčinie stratí svoju pôvodnú sviežosť a pokryjú ho nevzhľadné škvrny, na pomoc prichádza jedlá sóda.
Soľ na odstraňovanie odolných zvyškov
Pri odstraňovaní zaschnutých zvyškov jedla z drevených povrchov sa môže drhnutie soľou ukázať ako nepostrádateľné. Je to prírodný a ľahko dostupný spôsob dôkladného čistenia bez toho, aby ste drevo vystavili nežiaducim chemickým reakciám.
Ak budeme mať na pamäti tieto jednoduché pravidlá, môžeme sa z krásy a funkčnosti drevených kuchynských doplnkov tešiť dlhé roky. A ekologická voľba v našich domovoch sa stane nielen estetickou, ale aj praktickou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako odstrániť zvyšky kávy a čaju z hrnčekov? Môžete sa ich zbaviť domácou metódou za pár drobných
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.