18.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OllgaZhog).
Takmer všetci to robíme a potom zistíme, že v skutočnosti robíme chybu. Samozrejme, varenie zemiakov vo vode nie je zločin. Dá sa to ale urobiť lepšie. A nejde len o pečenie alebo varenie v pare. Tajomstvo prípravy chutných zemiakov spočíva v použití… vývaru.
- V závislosti od vašich preferencií môžete použiť zeleninový alebo mäsový vývar.
- Zemiaky je dobré vopred nakrájať alebo dokonca ošúpať, aby do seba vtiahli čo najviac chuti.
Neskôr ich jednoducho podávate ako prílohu k večeri a domácnosť sa ich nemôže nabažiť. Takéto zemiaky sú skvelé aj ako základ pre pyré.
- Ďalším, menej prekvapivým nápadom je variť zemiaky v mlieku. Získajú tak jemnú príchuť a zamatovú štruktúru.
Tým to však nekončí.
- Šéfkuchári radia, že môžete pridať aj pol šálky citróna alebo octu. Nebudú tmavnúť ani sa rozpadávať a získajú aj originálnu chuť.
A ak sa vám nechce až tak experimentovať, odporúčame do vody s vriacimi zemiakmi pridať obľúbené korenie a bylinky. Výborne poslúži rasca, korenie, nové korenie, ale aj majoránka alebo senovka grécka. Takto môžete z obyčajných domácich zemiakov vyťažiť maximum chuti.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Varenie zemiakov – nakrájané alebo vcelku? Zistite, čo je lepšie
Zemiaky v tejto forme sú najzdravšie. Odporúčajú sa najmä pre seniorov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.