18.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeny Karandaev).
Mandarínky sa v decembri doslova sypú z regálov. Niet divu, že toto sladké ovocie jeme ako zdravé a chutné občerstvenie. Keď máme mandarínok nadbytok, môžeme ich použiť na prípravu torty. Tú môžeme podávať nielen počas sviatkov, ale je vhodná aj k nedeľnej popoludňajšej káve. Tu je najlepší návrh na obrátenú tortu s mandarínkami.
Obrátená mandarínková torta
Snívame o mandarínkovej torte, ale myslíme si, že nemáme kulinársky talent? Nie je nič jednoduchšie! Stačí siahnuť po obrátenej mandarínkovej torte, ktorá vyzerá nápadne a zároveň chutí vynikajúco. Našťastie, jej príprava nie je náročná, stačí dodržať pomery. Ako pripravíte obrátenú mandarínkovú tortu?
Potrebné ingrediencie:
- 2,5 šálky celozrnnej hladkej múky
- 1 šálka cukru
- 2,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 šálka kefíru
- 1 šálka mlieka
- 1 pohár oleja
- 4 vajcia
- 0,5 kg mandarínok
Spôsob prípravy:
- Tortovú formu alebo tortový plech vyložíme papierom na pečenie, na dno nasypeme malé množstvo cukru a rovnomerne rozotrieme.
- Mandarínky ošúpeme, prekrojíme na polovicu a položíme na dno formy (reznou stranou nadol).
- Do misky preosejeme všetky suché prísady, pridáme tekuté prísady a nakoniec zašľaháme vajcia.
- Celú zmes premiešajte buď stierkou, alebo jemne miešajte mixérom len dovtedy, kým sa prísady nespoja.
- Hustú zmes nalejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 45 minút (čas pečenia závisí aj od vašej rúry).
Hotovú a vychladnutú tortu otočte a vyklopte na tanier. Teraz už nezostáva nič iné, len ju nakrájať na kúsky a zjesť. Vychutnajte si ju.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Makový koláč urobí na vašom vianočnom stole ošiaľ. Všetko, čo potrebujete, je hotová zmes na koláče
Jednoduchý koláč, ktorý nemusíte piecť. Na prípravu božského dezertu potrebujete len sušienky a krém
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.