21.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yellyana).
Pred Vianocami nie je o povinnosti núdza. Ak chcete ušetriť trochu času, prečo si namiesto tradičného koláča nepripraviť nepečený dezert? Môžete ho pripraviť z ľahko dostupných surovín a jeho príprava vám nezaberie veľa času. Pozrite si, ako pripraviť chutný a jednoduchý nepečený koláč so sušienkami a pudingom.
V predvianočnom období trávime veľa času v kuchyni prípravou najrôznejších jedál. Aby sme si trochu skrátili čas príprav, tento rok sa oplatí pripraviť jednoduchý nepečený koláč, ktorý si zamiluje celá rodina. Jeho základom sú puding a piškóty.
Máte sušienky? Urobte z nich rýchly a chutný koláč
Jednou zo základných surovín na prípravu rýchleho nepečeného koláča sú sušienky. Táto chutná a jednoduchá pochúťka nám môže poslúžiť ako spodná a jedna z vrstiev nášho dezertu.
- V tomto prípade ich môžeme použiť celé alebo rozdrvené.
- Ak sa ich rozhodnete nalámať na kúsky, najlepšie je spojiť ich s rozpusteným maslom, aby mali pevnú konzistenciu. Prípadne môžete použiť čokoládový krém.
Samotná príprava tohto nepečeného koláča nezaberie veľa času a je veľmi jednoduchá.
Recept na nepečený koláč – ako pripraviť jednoduchý dezert?
Nepečený koláč s pudingom je ideálny dezert, keď máte málo času a keď máte radi jednoduché riešenia. Základom na jeho prípravu je uvariť puding a podľa toho usporiadať vrstvy. Na prípravu koláča budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 250 g sušienok,
- 100 g masla,
- 700 ml mlieka,
- 100 g mliečnej čokolády,
- 2 balenia vanilkového pudingu bez cukru,
- 4-6 čajových lyžičiek cukru,
- 50 g dezertnej čokolády,
- 3 lyžice smotany.
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je rozdrobenie sušienok, ak sme sa rozhodli pre túto možnosť. To sa robí pomocou valčeka alebo mixéra na cesto. Potom k rozdrveným sušienkam pridáme rozpustené maslo a všetko dôkladne premiešame.
- Polovicu našej zmesi vysypeme na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie. Ušľaháme ju lyžicou, aby bola rovnomerne rozložená a pevná. V prípade, že ste sa rozhodli použiť nedrvené sušienky, jednoducho ich položte na dno formy. Tortovú formu vložte do chladničky.
- Počas tohto času uvaríme puding. Najprv zmiešame 3/4 šálky mlieka s pudingovým práškom a cukrom. Zvyšné mlieko privedieme do varu a až potom pridáme zmes pudingového prášku. Všetko dôkladne premiešame a varíme na miernom ohni, kým nezhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Po vychladnutí nalejte polovicu pudingu na sušienkový základ. Na to nasypeme zvyšnú sušienkovú zmes. Rovnomerne ju rozotrite a zľahka vyšľahajte. Prikryte zvyšným pudingom a celé to vychlaďte.
- Medzitým zohrejte smotanu v hrnci a pridajte nalámanú mliečnu čokoládu. Miešajte, kým sa prísady nerozpustia. Potom vychladnutý koláč posypeme kúskami dezertnej čokolády a navrch dáme pripravenú polevu. Na spestrenie chuti a vzhľadu torty ju môžete ozdobiť sultánkami, pomarančovou kôrou alebo nasekanými orechmi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak to urobíte, tvarohový koláč nespadne. Bude taký dokonalý, že prekvapíte aj svoju svokru
Ide o jeden z najzdravších dezertov na svete. Je lahodný a podporuje chudnutie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.