21.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/alphotographie).
Kráľovský tvarohový koláč je koláč, ktorý si vyžaduje veľkú pozornosť a presnosť. Aby ste si mohli vychutnať jeho vynikajúcu chuť, oplatí sa dodržiavať niekoľko dôležitých pravidiel týkajúcich sa prísad a techniky pečenia. Tento recept vám krok za krokom ukáže, ako vytvoriť cheesecake, ktorý poteší chuťové bunky vašich blízkych.
Čo robiť, aby ste pripravili dokonalý kráľovský tvarohový koláč?
Kráľovský cheesecake si vyžaduje pozornosť. Stačí jeden nesprávny krok a na chutný koláč môžeme zabudnúť. Skôr než sa pustíme do pečenia, niekoľko dôležitých rád, ktoré používajú najlepší cukrári vyrábajúci tvarohové koláče. Začnime ingredienciami.
- Tu venujte pozornosť tvarohu a maslu.
Použite tvaroh, najlepšie mletý trikrát alebo tvaroh z vedierka, ale len taký, ktorý má prírodné zloženie. Maslo by zasa malo byť čerstvé a kvalitné.
Druhým dôležitým bodom je krok spojený s prípravou cesta.
- Krehké cesto pred pečením vychlaďte.
Po vymiesení ho vložte do chladničky aspoň na 30 minút – vďaka tomu sa bude ľahšie strúhať a zostane chrumkavé.
Po tretie – dôležitá je konzistencia syrovej zmesi.
- Mala by byť hladká a nadýchaná, ale nie príliš riedka.
Môžete pridať vajcia, cukor, maslo a akékoľvek prísady, ale miešajte na nízkych otáčkach, aby ste zmes nezavzdušnili – to zabráni praskaniu tvarohového koláča.
Pamätajte, že tvarohový koláč nemá rád náhle zmeny teploty.
- Pečte ho pri teplote približne 160-180 °C a nepoužívajte ventilátor, pokiaľ to recept nevyžaduje.
- Počas pečenia sa snažte neotvárať rúru.
- Po upečení nechajte cheesecake v rúre postupne vychladnúť a dvierka rúry nechajte pootvorené, aby nespadol.
Aby bol cheesecake vlhký a rovnomerný, môžete ho piecť vo vodnom kúpeli. Ako na to?
- Formu na cheesecake vložte do väčšej nádoby naplnenej horúcou vodou.
- Nezabudnite chrániť dno tortovej formy alobalom, aby sa voda nedostala dovnútra.
Posledná dôležitá rada, ktorú je však pre mnohých ťažké dodržiavať, pretože už samotná vôňa pečeného cheesecaku vyvoláva tento reflex – pred krájaním počkajte.
- Cheesecake chutí najlepšie po niekoľkých hodinách alebo dokonca na druhý deň, keď poriadne stuhne.
Kráľovský tvarohový koláč krok za krokom
Keď poznáte základy, môžete sa pustiť do pečenia. Tu je recept na kráľovský cheesecake, ktorý sa vždy podarí.
Ingrediencie na cesto:
- 3 hrnčeky múky
- kocka masla
- 4 žĺtky
- 3/4 šálky cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- vanilkový cukor
- lyžica kakaa (nepovinné)
Ingrediencie na tvarohovú hmotu:
- 1 kg polotučného tvarohu
- kocka masla
- 6 žĺtkov
- 10 vaječných bielkov
- jeden a pol hrnčeka cukru
- lyžica zemiakového škrobu
- čajová lyžička prášku do pečiva
- vanilková aróma
- soľ
Spôsob prípravy
Cesto:
- Všetky prísady nasekáme, vymiesime.
- Rozdeľte cesto na polovicu, vytvorte guľky, vychlaďte.
Hmota:
- Tvaroh zmiešame s maslom.
- Pridáme žĺtky, cukor, soľ, múku, prášok do pečiva a olej, premiešame.
- Pridáme vyšľahané bielky, jemne premiešame.
- Snažte sa zmes príliš neprevzdušniť, pretože tvarohový koláč vykysne, ale potom klesne.
Ďalšie kroky:
- Vymastite okrúhlu formu a vysypte ju strúhankou.
- Polovicu pečiva nastrúhame priamo do formy na strúhadle s veľkými okami.
- Zalejeme tvarohovou zmesou, nastrúhame zvyšok cesta. Pečieme 1 hodinu a 10 minút pri teplote 180 °C.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na ovocný koláč je hračka. Urobte si ho pár dní pred Vianocami, vtedy bude najlepší
Triviálny recept na mandarínkovú tortu. Nie je šanca, že by sa nevydarila
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.