30.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Pixel-Shot).
Prečo sa šunka stáva klzkou krátko po zakúpení? Na vine je pravdepodobne nevhodné skladovanie. Zistite, ako ju uchovávať v chladničke, aby zostala dlho čerstvá a jedlá.
Keď kupujeme šunku v obchode, zvyčajne ju dostaneme zabalenú v plastovom obale alebo v plastovej nádobe, a keď prídeme domov, jednoducho ich vložíme do chladničky. To je častá chyba, ktorá znamená, že sa rýchlo oslizne a namiesto toho, aby sme ju zjedli, je vhodná len do koša. Čo sa dá proti tomu urobiť? Pomôžu vám jednoduché triky.
Prečo je šunka klzká? Pravdepodobne ju skladujete takto
Prvým pravidlom správneho skladovania šunky je umožniť jej prístup vzduchu. Preto je chybou nechávať ju vo vzduchotesnom obale v obchode, pretože rýchlo zvlhne, rozmnožia sa v nej baktérie a iné mikroorganizmy a skráti sa jej trvanlivosť. Jednoducho povedané: v okamihu sa stane slizkou a pokazí sa.
V akých nádobách skladovať údeniny? Zabudnite na plast
Najlepší spôsob, ako správne skladovať šunku v chladničke, je vložiť ju do papierového obalu alebo ju zabaliť (ale nie príliš pevne) do papiera na pečenie. Materiál absorbuje vodu a umožní prístup vzduchu k mäsu. To zase znamená, že zostane dlhšie čerstvá a chutná.
TIP! Ak chcete, aby vaša šunka zostala čo najdlhšie čerstvá, je dôležitý správny výber v obchode. Vyhnite sa krájanej – je síce praktickejšia, ale rýchlejšie sa kazí. Namiesto toho sa rozhodnite pre nekrájanú šunku.
Ako skladujete údené mäso? Majte na pamäti toto
Sušené a údené mäso, ako sú klobásy alebo poriadny kabanos, majú trochu iné pravidlá. Pre tieto výrobky je najlepšie sklo. Môže to byť nádoba alebo dokonca pohár. Vďaka tomu si zachovajú svoju jedinečnú chuť a vôňu naozaj dlho.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Skladujete takto mäso? Robíte veľkú chybu. Pôjde rovno do koša
Uchovávanie mäsa v mrazničke. Po tomto čase nie je vhodné na konzumáciu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.