31.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael).
Rozmrazovanie mletého mäsa je časovo náročný proces, ktorý musí prebiehať podľa určitých krokov. Niekedy však musíme urobiť všetko pre to, aby sme ho urýchlili. Využite osvedčené metódy, ktoré nám umožnia pripraviť vybraný pokrm oveľa skôr.
Mleté mäso veľmi často konzervujeme zmrazením. Tým sa výrazne predĺži čerstvosť výrobku a môžeme ho kedykoľvek pripraviť. Bohužiaľ, proces rozmrazovania trvá veľmi dlho. Existujú však spôsoby, ako ho urýchliť.
Máte nápad na mleté mäso? Takto urýchlite jeho rozmrazovanie
Mrazenie potravín je obľúbená, bezpečná a mimoriadne účinná metóda ich konzervovania. Umožňuje nám vychutnať si zásoby na veľmi dlhý čas. Problém sa začína, keď chcete rýchlo rozmraziť mleté mäso, ktoré už bolo vložené do mrazničky. Ide o položku, ktorá sa môže rozmrazovať celé hodiny. Ak však chceme urýchliť jeho rozmrazovanie, môžeme použiť veľmi jednoduchý a neuveriteľne rýchly trik.
Jednoducho vložte zmrazené mleté mäso vo vrecku do misky naplnenej studenou vodou. Tekutinu v miske vymieňame aspoň každú polhodinu času. Tým zabezpečíme, že mäso sa rozmrazí oveľa rýchlejšie a nestratí cenné zložky a chuť. Je nesmierne dôležité, aby mala tekutina neustále nízku teplotu. Ak je voda príliš teplá, v mäse sa môžu začať množiť najrôznejšie nebezpečné baktérie. Dôsledným dodržiavaním návodu však môžeme pokrm bezpečne uvariť a skrátiť čas rozmrazovania z desiatich na iba dve hodiny. Je to skvelá možnosť, ak ste zabudli vybrať mäso z mrazničky a chcete ho pripraviť na večeru. Nie je to však jediný spôsob.
Ako rozmrazíte mäso za 5 minút? Skontrolujte, či je na to vaša mikrovlnná rúra vhodná
Niekedy rozmrazovanie mäsa nemôže trvať príliš dlho a potrebujeme ho hneď. Ak máme doma mikrovlnnú rúru, máme aj veľké šťastie. Stačí skontrolovať, či má zariadenie funkciu rozmrazovania, ktorá je zvyčajne označená ikonou snehovej vločky. Ak ju má, jednoducho vložte mäso do mikrovlnnej rúry a počkajte maximálne dvanásť minút.
Kontrolujte často stav zmrazeného jedla a otáčajte ho, aby mäso získalo rovnomernú prepečenosť. Takto zabránite prípadnej otrave a mäso zostane bezpečné na konzumáciu. Po rozmrazení mäso už nikdy znovu nezmrazujte. To isté platí aj pre ostatné potraviny. Ak sa však neponáhľate a zmrazené mleté mäso plánujete pripraviť na druhý deň, najlepšie je vložiť ho z mrazničky do chladničky a nechať ho tam cez noc. Potom sa bezpečne rozmrazí samo.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Robím najlepšie mleté mäso v rodine. Držím sa zlatého pravidla
Ako dlho môže mleté mäso ležať v mrazničke? Kratšie ako v kuse. Po tomto čase je lepšie ho vyhodiť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.