31.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team).
Olej v kuchyni nie je len doplnkom. Je to produkt, ktorý môže mať pozitívny vplyv na zdravie nášho tela, pričom ho posilňuje v mnohých oblastiach. Preto sa oplatí siahnuť po tuku, ktorý je považovaný za jeden z najzdravších a na rozdiel od zdania nejde o olivový olej. Skontrolujte, ktorý olej sa oplatí zaradiť do svojho jedálnička.
Pri výbere oleja sa oplatí vybrať taký, ktorý nielen chutí, ale má aj pozitívny vplyv na naše zdravie. Dobrou voľbou bude olej z vlašských orechov, ktorý je považovaný za jeden z najzdravších olejov na svete. Vysvetľujeme, ako pôsobí na naše telo a ako ho využiť, aby bol účinný.
Olej z vlašských orechov – oplatí sa o ňom vedieť
Je všeobecne známe, že vlašské orechy sú známe svojimi mnohými zdraviu prospešnými vlastnosťami a nie nadarmo sú považované za jedny z najzdravších orechov na svete. Je to preto, že majú dvakrát toľko antioxidantov ako pekanové orechy a lieskové orechy. Nie je preto prekvapujúce, že čoraz viac ľudí používa aj olej získaný z týchto orechov.
Lekári ho odporúčajú predovšetkým ľuďom, ktorí chcú znížiť hladinu zlého cholesterolu a krvný tlak. Olej z vlašských orechov je navyše cenným zdrojom antioxidantov. Okrem toho obsahuje nenasýtené mastné kyseliny vrátane omega-3 a omega-6, ktoré priaznivo pôsobia na nervový systém a obehový systém. Tento olej navyše obsahuje kyselinu olejovú a linolovú, ktoré priaznivo vplývajú na celkové zdravie.
A čo viac, oplatí sa zaradiť olej z vlašských orechov do vašej každodennej stravy, pretože 1 polievková lyžica tohto produktu pokryje až 50 percent vašej dennej potreby omega-3 kyselín a 10 percent vašej potreby vitamínu E.
Prečo sa oplatí zaradiť olej z vlašských orechov do svojho jedálnička? Tu sú jeho vlastnosti
Konzumácia orechového oleja nám navyše zabezpečí veľkú dávku vitamínov A, E, K a B. Okrem toho obsahuje cenné minerály ako draslík, horčík, zinok, jód, mangán a fosfor.
Tento olej sa odporúča ľuďom, ktorí bojujú s gastrointestinálnymi parazitmi alebo si chcú prečistiť obličky. Okrem toho produkt zlepšuje pamäť a koncentráciu.
Navyše medzi jeho výhody patrí:
- protizápalový účinok,
- odbúranie stresu,
- podpora regenerácie kožných buniek,
- zníženie hladiny cukru v krvi,
- zlepšenie vzhľadu a stavu pokožky a vlasov,
- regenerácia známok starnutia,
- zníženie hladiny cukru v krvi,
- antibakteriálny a antiseptický účinok,
- analgetický účinok,
- zníženie rizika kardiovaskulárnych ochorení,
- zníženie zlého cholesterolu,
- zlepšenie koncentrácie,
- antifungálny účinok.
Na čo ešte nezabudnúť pri konzumácii orechového oleja? Tento faktor je rozhodujúci
Dôležité je však aj to, ako olej z vlašských orechov konzumujeme. Je veľmi dôležité na ňom nevyprážať. Mal by sa používať za studena, aby nestratil svoje cenné vlastnosti a nezískal nepríjemnú, veľmi horkú chuť.
Predpokladá sa, že teplota jedál, na ktoré používame olej z vlašských orechov, by nemala presiahnuť 38 stupňov Celzia. Preto je veľmi dobrým doplnkom k syru, šalátom, dresingom a rybám. Najlepšie ho použijeme hlavne vo francúzskych a talianskych receptúrach.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po ťažkom jedle zjedzte tri kúsky. Pomôžu vám vyhnúť sa nepríjemným príznakom
Kúpili ste si teplovzdušnú fritézu na vyprážanie bez tuku? Skontrolujte, či je to naozaj také zdravé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.