4.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jack7_7).
Japonská polievka má fanúšikov po celom svete. Je považovaná za jedno z najobľúbenejších a najlacnejších jedál. Prekypuje vývarom a chutnými prílohami. Ako pripraviť ramen? Recept je triviálny a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Ramen sa do Japonska dostal v 19. storočí z Číny. Dnes je táto krajina rozkvitnutých čerešní domovom množstva reštaurácií, ktoré ponúkajú nespočetné množstvo regionálnych variácií tejto polievky. Tradične sa skladá z rezancov, vývaru a ďalších príloh, ako sú jedlé morské riasy a bambusové výhonky. Vývar sa pripravuje z hydiny, bravčového, hovädzieho mäsa alebo rýb. Ak máte chuť na takéto jedlo, nemusíte vôbec chodiť do reštaurácie. Urobte si ho sami doma.
Ako pripraviť ramen? Tento recept mi dala priateľka z Japonska. Vyzná sa v tom.
O recept na domáci ramen sa so mnou podelila priateľka, ktorá prišla na Slovensko z Japonska. Stretli sme sa kedysi dávno na univerzite a u nej som si dala najlepšiu polievku v živote.
Ako vyzerá zoznam ingrediencií na prípravu takéhoto zázraku?
- 2 litre vody
- 250 g suchých rezancov Udon
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 5 vajec uvarených natvrdo
- 2 jarné cibuľky s pažítkou
- 2 mrkvy
- 1 petržlenová vňať
- 20 g sušených dubových húb
- 1 chilli paprička
- korenie – 1 lyžička korenia a 2 lyžičky soli
- 20 ml sójovej omáčky
Rýchly ramen. Bude chutiť rovnako dobre ako v reštaurácii.
Celé umenie jedenia ramenu spočíva v manipulácii s paličkami. Najskôr nimi naberiete rezance, zeleninu a kúsky mäsa z polievky a nakoniec vypijete vývar z misky. Má dosť zvláštnu chuť, hoci niektorí ľudia ho prirovnávajú k vývaru.
Tu sú pokyny na prípravu pokrmu krok za krokom:
- Do hrnca nalejte 2,5 litra vody.
- Umyte hovädzie mäso a vložte ho do hrnca.
- Umyte a ošúpte mrkvu a petržlen a pridajte ich do hrnca.
- Pridajte korenie a soľ.
- Vývar varte prikrytý na miernom ohni 4-5 hodín.
- Vajcia uvarte natvrdo.
- Huby zalejte vriacou vodou. Prikryté ich nechajte 5 minút, kým nenapučia. Potom ich nakrájajte.
- Uvarte cestoviny.
- Vývar sceďte. Oddeľte potom mäso od kostí a vráťte ho do vývaru.
- Pridajte sójovú omáčku a huby.
- Nakrájajte cibuľu (spolu s pažítkou) a pridajte ju do vývaru.
- Polievku nalejte do misiek. Vložte polovice vajec, nakrájanú papriku a rezance. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na dlhovekosť. Jednoduchá polievka je základom stravy sardínskych storočných ľudí
Zabudnutý nálev z ľudovej lekárničky. Prináša úľavu pri bolestiach žalúdka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.