4.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/smspsy).
Cesto na pizzu je povestná hračka. Ale recept na pizzové cesto môže byť ešte jednoduchší. A náš recept to dokáže. Ako ho pripraviť tak, aby chutilo ako z rúk talianskeho šéfkuchára? Nie sú tu žiadne tajné prísady ani zaklínadlá. Ide o čistú jednoduchosť.
Cesto na pizzu môžete pripraviť za pár minút. A to bez obáv, že bude nechutné, tvrdé alebo gumové. Nič z toho. Recept na cesto na pizzu, o ktorý sa s vami dnes podelíme, som vyskúšala na sebe a vlastnej rodine. Všetci boli nadšení a požadujú tento druh pizze aspoň dvakrát týždenne. Všetci sú prekvapení, že to nie je pizza z pizzerie.
Cesto na pizzu – vždy sa podarí
Ingrediencie:
- 30 g čerstvého droždia
- 1,5 šálky hladkej múky
- približne 3/4 šálky vlažného mlieka
- 2 lyžice olivového oleja
- čajová lyžička soli
- čajová lyžička cukru
- prípadne štipka sušeného oregana
Najjednoduchšie cesto na pizzu – ako ho pripraviť:
- Múku preosejte do misky. Pridajte cukor, soľ aj oregano. Premiešajte.
- Do hrnčeka s teplým (ale nie horúcim) mliekom rozdrobte droždie a potom dobre premiešajte, aby sa rozpustilo.
- Obsah hrnčeka potom vylejte do misy s múkou a začnite miesiť cesto, pričom po troškách pridávajte aj olivový olej.
- Keď je cesto hladké a pružné, preneste ho na ľahko pomúčenú pracovnú plochu a rozvaľkajte na pomerne tenký plát. Okraje nechajte mierne hrubšie.
- Cesto na pizzu potrite paradajkovou omáčkou a poukladajte na neho potom obľúbené prílohy. Ja som si vybrala šunku, kúsky mozzarelly a lístky čerstvej bazalky.
- Pizzu potom vložte do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečte 7-10 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Taký chutný pokrm som jedla len v Gruzínsku. Stokrát lepšie ako pizza
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.