5.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/baibaz)
Ak chcete pripraviť tie najlepšie vafle, tento recept vás určite privedie na správnu cestu. Recept na vafle je zdanlivo jednoduchý, ale je to jediný recept, ktorý vám zaručí úspech. Všetko je to o mlieku. Nechajte si ho na cereálie.
Ako pripravíte tie najlepšie vafle? Nemusíte vyberať mlieko z chladničky, tieto vafle urobíte inak a budú oveľa lepšie. V čom spočíva tajomstvo? Samozrejme, niečo iné ako mlieko. Namiesto neho použite cmar. Takéto vafle sú úžasné, chrumkavé a v strede mäkké a oveľa chutnejšie ako tie s mliekom.
Vafle – čo je potrebné na ich prípravu?
Ingrediencie:
- 500 ml cmaru,
- 300 g pšeničnej múky, najlepšie typ 500,
- 2 stredne veľké vajcia,
- cca. 70 g masla (malo by byť roztopené),
- 2 lyžice práškového cukru,
- 1 plná čajová lyžička prášku do pečiva,
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- štipka soli,
- obľúbené polevy na podávanie.
Spôsob prípravy:
Na začiatku sa uistite, že všetky prísady, najmä cmar a vajcia, majú izbovú teplotu. Pripravte si dve misky. Do jednej preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Dôkladne premiešajte. Do druhej nalejte cmar, rozšľahajte vajcia a pridajte cukor a štipku soli. Všetky prísady spolu premiešajte.
Mokré prísady nalejte do suchých a vymiešajte na hladké cesto, pričom na konci miešania pridajte rozpustené maslo. Misku na niekoľko minút odstavte, aby sa lepok v múke usadil. Vaflovač riadne predhrejte a jeho plechy na pečenie zľahka vymažte maslom alebo olejom. Lyžicou dávajte cesto do vaflí a pečte na plný výkon. Pri vyprážaní sa snažte vaflovač neotvárať. Smaženie zvyčajne trvá 3 až 4 minúty.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.