6.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Skladovanie potravín je téma, ktorá v spoločnosti dosť polarizuje. V prvom rade je každý presvedčený, že jeho vybraná metóda je najlepšia a najúčinnejšia. Ako sa však ukazuje, odborníci sú v niektorých otázkach jednotní. Pozrite si zdravotné nevýhody skladovania potravín v hliníkovej fólii.
Skladovanie potravín v hliníkovej fólii a vplyv na zdravie
Hliníková fólia je spolu s papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou jednou zo základných položiek v mnohých kuchyniach. Najčastejšie ju používame na skladovanie potravín. Má to však dobrý alebo zlý vplyv na naše zdravie?
- Odpoveď nie je celkom jednoznačná a v prvom rade by sme mali venovať pozornosť tomu, čo do nej balíme, ako aj tomu, ako dlho potraviny takto skladujeme.
Vedci upozorňujú, že hliníková fólia nám neumožňuje pevne zabaliť výrobok, ktorý do nej vložíme.
- Z tohto dôvodu nedokáže vytvoriť vzduchotesný uzáver. V dôsledku toho sú potraviny vystavené nielen strate vlhkosti, ale aj rastu baktérií.
- V extrémnych prípadoch môže dôjsť aj k infikovaniu potravinového výrobku botulizmom, čo môže viesť k otrave jedlom.
Ak chceme na skladovanie potravín používať hliníkovú fóliu, mali by sme si v prvom rade uvedomiť, že ju môžeme používať maximálne dva dni.
- Okrem toho je dobré vyhnúť sa kombinácii hliníkovej fólie s kyslými a slanými potravinami, ako aj horúcim jedlom. V týchto prípadoch môžu kúsky kovu preniknúť do nášho jedla, ktoré potom zjeme.
Pri dodržiavaní týchto pravidiel nebude mať skladovanie potravín v hliníkovej fólii nepriaznivý vplyv na naše zdravie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako sa pečie na hliníkovej fólii? Mnoho ľudí to robí nesprávne, čo sa odráža na kvalite pokrmu
Už nikdy nebudete škrabať okná. Namiesto toho, aby ste ho vyhodili do koša, položte ho na auto
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.