9.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/welcomeinside).
Ako rýchlo rozmraziť mäso na večeru? Mrazenie mäsa je skvelý spôsob, ako ho udržať dlhšie čerstvé. Niekedy však zabudneme rozmraziť mäso v dostatočnom predstihu alebo nápad na večeru príde na poslednú chvíľu. Ako si v takejto situácii poradiť? Tu je niekoľko tipov.
Ako rozmrazujete mäso? Ak patríte medzi zabúdajúcich ľudí, nemusíte sa obávať. Existujú účinné spôsoby rýchleho rozmrazovania mäsa a niektoré z nich sú známe a používané už mnoho rokov.
Rozmrazovanie mäsa v chladničke
Jedným z najobľúbenejších, ale aj najpomalších spôsobov je rozmrazovanie mäsa v chladničke.
- Jednoducho vyberte kus mäsa z mrazničky.
- Presuňte ho do chladničky.
Zmrazený kus mäsa je najlepšie umiestniť do misky alebo nádoby, pretože počas rozmrazovania sa systematicky uvoľňuje voda.
Čas, ktorý potrebujeme na rozmrazenie mäsa v chladničke, závisí okrem iného:
- Od druhu mäsa,
- Od veľkosti kusu.
Zvyčajne platí, že mäso sa rozmrazí v priebehu niekoľkých hodín, ale väčšie porcie si vyžadujú viac času. Rozmrazovanie mäsa v chladničke sa považuje za najzdravší spôsob rozmrazovania, ale nie vždy si spomeniete na to, aby ste rez z mrazničky vybrali dostatočne skoro. Vtedy prichádzajú na pomoc iné, rovnako účinné metódy.
Ako rýchlo rozmraziť kuracie mäso v studenej vode? Pozrite si
Ako rýchlo rozmraziť kuracie mäso? Jedným z najbežnejších spôsobov rýchleho rozmrazenia mäsa, je vloženie kúska mäsa do studenej vody.
- Vložte mäso do tesne uzavretej nádoby.
- Nádobu vložte do hrnca so studenou vodou.
- Každých 30 minút vodu vymeňte, aby ste udržali nízku teplotu.
Je potrebné poznamenať, že mäso by sa malo rozmrazovať v studenej, nie teplej vode. Hoci rozmrazovanie mäsa v teplej vode môže byť rýchlejšie, existuje väčšie riziko vzniku baktérií na kúsku mäsa. Rozsah rozmrazovania mäsa by ste mali sledovať sami, pretože čas potrebný na rozmrazenie závisí od veľkosti porcie.
Rozmrazovanie v mikrovlnnej rúre – čo zahŕňa?
Ďalším obľúbeným riešením je rozmrazovanie v mikrovlnnej rúre. Čo je to za metódu? Rozmrazovanie v mikrovlnnej rúre je rýchle, ale majte na pamäti:
- Mäso sa nemusí rozmraziť rovnomerne v celom objeme.
- Ak je kus mäsa veľký, je vhodné ho skúsiť rozdeliť na menšie porcie.
Väčšina modelov mikrovlnných rúr na trhu má funkciu rozmrazovania. Zvoľte ju a nastavte vhodný výkon rozmrazovania.
- Príliš vysoký výkon môže spôsobiť, že mäso už bude zvonka rozmrazené, ale vo vnútri zostane tvrdé.
- Príliš nízky výkon môže predĺžiť proces rozmrazovania, čo môže viesť k rastu baktérií.
Rovnomerné rozmrazovanie zabraňuje tomu, aby sa na povrchu mäsa vytvárali studené a teplé miesta vedľa seba.
Ako rýchlo rozmraziť mleté mäso v rúre?
Ako rýchlo rozmraziť mleté mäso v rúre? Rozmrazovanie mäsa v rúre je časovo oveľa náročnejšie ako rozmrazovanie v mikrovlnnej rúre, ale aj to je možné. Mikrovlnnú rúru nepoužíva každý, zatiaľ čo rúra je takmer v každom byte a dome.
- Vložte kus mäsa do ohňovzdornej nádoby.
- Vložte ho do rúry vyhriatej na 50 stupňov.
- Rozmrazovanie mäsa v rúre trvá pomerne dlho a vyžaduje si našu dôslednú pozornosť. Kus mäsa pravidelne otáčajte rôznymi smermi, aby malo šancu rozmraziť sa rovnomerne po celom povrchu.
- V závislosti od veľkosti porcie trvá rozmrazovanie v rúre približne 30 minút.
Ako rýchlo rozmraziť mäso – čomu sa vyhnúť pri rozmrazovaní mäsa?
Spôsoby rýchleho rozmrazovania mäsa už poznáme . Čomu by ste sa však mali vyhnúť?
- V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že rozmrazené mäso sa nedá znova zmraziť v rovnakej forme.
Mnohí ľudia sa domnievajú, že rozmrazené mäso sa dá opätovne zmraziť len po tepelnej úprave.
- Ďalším bodom, ktorý si treba uvedomiť, je, že mäso by sa nemalo rozmrazovať pri izbovej teplote.
Často sa stáva, že vyberieme kus mäsa z chladničky a necháme ho na kuchynskej linke, kým sa samo nerozmrazí. Je to chyba, ktorá môže mať za následok rozmnoženie baktérií. Treba tiež spomenúť, že rozmrazené mäso by sa malo čo najskôr tepelne upraviť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Do hrnca vložte plátky citróna a uvarte vajcia. Patent na lúpanie, a málokto to vie
Syr Brie – vlastnosti a použitie v kuchyni. Ako sa líši od obľúbeného camembertu?
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.