10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).
Ako pripraviť palacinky? Tajomstvo spočíva v nezjavnej ingrediencii, ktorá nahrádza mlieko. Je to cmar, ktorý zabezpečí mäkké, jemné a zároveň poddajné palacinky, ktoré uspokoja aj tie najrozmarnejšie chuťové bunky.
Palacinky sú univerzálnym pokrmom, ktorý sa dá podávať na mnoho spôsobov – od sladkých variácií s džemom alebo ovocím až po pokrmy s tvarohom či špenátom. Tajomstvo je však v základe – dokonale pripravenom cestíčku. Nahradenie mlieka za cmar je nielen zárukou chuti, ale aj krokom k zdravšej strave. Cmar poskytuje cenné zložky, ako sú vápnik, vitamíny skupiny B a probiotiká, ktoré podporujú náš organizmus.
Ingrediencie:
- 1,5 šálky pšeničnej múky,
- 2 vajcia,
- 2 šálky cmaru,
- 1 polievková lyžica oleja,
- štipka soli.
Spôsob prípravy:
- V miske zmiešame múku, vajcia, cmar, olej a soľ a dôkladne premiešame.
- Cesto odložíme na 10 minút, aby lepok v múke dodal palacinkám pružnosť.
- Pred smažením panvicu zľahka vymastíme olejom.
- Palacinky smažte na rozpálenej panvici z oboch strán dozlatista.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako rýchlo rozmraziť mäso na večeru? Poznáme niekoľko spôsobov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.