12.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrii Spy_k).
Ohlásili vaši hostia príchod na poslednú chvíľu? Presne v takejto situácii sa hodí nepečený broskyňovo-smotanový koláč – pripravíte ho za štvrť hodiny. Jemné vrstvy piškót, zamatový krém a šťavnaté kúsky broskýň sú kombináciou, ktorá poteší aj tie najnáročnejšie chuťové bunky.
Na internete nie je núdza o recepty na fantastické koláče. Nájdete tu aj také, ktoré zvládne každý cukrársky začiatočník. Navyše sa dajú pripraviť za pár okamihov a bez použitia rúry. Taký je napríklad krémový dezert s broskyňami. Poteší svojou chuťou, jednoduchosťou prípravy a elegantným vzhľadom. Výborne sa hodí na rodinné posedenie, ale aj na sviatky a iné významné oslavy.
Krémový broskyňový koláč bez pečenia – pripravíte ho len z 5 prísad
Krémový broskyňový koláč bez pečenia pripravíte len z 5 ingrediencií. Možno už máte tieto produkty doma, a ak nie, určite ich kúpite v každom obchode v okolí.
Základom nášho dezertu sú maslové sušienky, ktoré sú zjemnené zamatovým krémom. Krémová vrstva je zasa vyrobená z mierne sladkej 30 % smotany v kombinácii so syrom mascarpone. Samozrejme, nesmie chýbať sladký nádych, preto sa krém dosladí práškovým cukrom.
Pridáme aj šťavnaté broskyne, ktoré jemne rozbijú sladkosť krému. Ich jemná kyslosť a intenzívna vôňa sa dokonale spájajú s krémovou vrstvou, takže každé sústo torty je skutočným pôžitkom pre chuťové bunky.
Recept na broskyňový krémový koláč bez pečenia
Ingrediencie:
- 250 g maslových sušienok
- 250 ml 30 % smotany
- 500 g syra mascarpone
- 2 PL práškového cukru
- 2 konzervy broskýň (môžu byť v sirupe)
Príprava:
- Ak sme si vybrali broskyne zo sirupu, musíme ich najprv osušiť. Potom ich nakrájame na kocky.
- Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Potom pridáme syr mascarpone.
- Do tortovej formy s priemerom 24 cm uložíme jednu vrstvu maslových sušienok. Na ňu nalejeme polovicu krému a potom poukladáme broskyne (niekoľko kúskov si necháme na ozdobu).
- Celé to prikryte zvyšnými sušienkami a opäť zalejte krémom. Zvyšnými kúskami broskýň ozdobte krém a broskyňovú tortu. Tento dezert vložte na 3 hodiny do chladničky, aby stuhol.
- Pred podávaním ozdobte malinami alebo čučoriedkami a lístkami mäty. Výborne chutí aj s nastrúhanou čokoládou.
Nič vám nebráni v tom, aby ste si na vrch pripravili broskyňové želé, ale potom bude príprava koláča trvať dlhšie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jednoduchý koláč, ktorý nemusíte piecť. Na prípravu božského dezertu potrebujete len sušienky a krém
Jablkový koláč z 10 polievkových lyžíc. Bez mixéra, za pár chvíľ. Vždy to dopadne chutne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.