13.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MShev).
Jablkový koláč, nespornú klasiku medzi domácim pečivom, pozná každý milovník sladkých pôžitkov. Aj medzi tradičnými receptami sa však nájde priestor na inováciu – tentoraz s tekvicou.
Nezvyčajná kombinácia jabĺk a tekvice v klasickom koláči sa môže zdať prekvapujúca, ale čoraz viac nadšencov domáceho pečenia sa o tomto chutnom experimente presviedča. Tekvica, známa najmä vďaka svojej jesennej palete chutí, hrá v jablkovom koláči úlohu tajomného hosťa, ktorý obohacuje chutnú kompozíciu a nabáda vás, aby ste sa vrátili po ďalšiu dávku.
Prípravu tejto variácie jablkového koláča začnite zostavením surovín, ktoré sú základom každého dobrého koláča, a to:
- múky
- masla
- žĺtka
- práškového cukru
- smotany
- a prášku do pečiva
K tomu sa pridá starostlivo vybraná tekvica a jablká, ktoré spolu tvoria jedinečnú ovocnú zmes.
Postup prípravy sa výrazne nelíši od receptu na jablkový koláč, ale pridanie tekvice si vyžaduje trochu viac pozornosti. Po vymiesení cesta a príprave ovocnej zmesi sa všetko vloží do formy a potom sa upečie.
Konečný výsledok – voňavý a zlatistý tekvicový koláč – sa stane ozdobou každého zimného popoludnia.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jogurtovo-jablkový koláč. Prečo nie! Sladký a vlhký koláč. Všetci si ho zamilujú
Takýto nadýchaný tvarohový koláč ste ešte nemali. Stačí jeden trik a roztopí sa vám v ústach
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.