16.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chubykin Arkady).
Z bravčového karé sa najčastejšie pripravujú najznámejšie slovenské rezne alebo pečené mäso. Málokto ho však dusí v omáčke, pretože je to rozmarné mäso a niekedy je suché a tvrdé. S týmto receptom sa nič také nestane. Moje karé je vždy mäkké, a keď ju dusené v tejto omáčke, nemôžete sa ho dojesť.
Bravčové karé v hubovej omáčke je nápadom na večeru pre každú príležitosť. Hodí sa ako každodenné jedlo aj ako honosný pokrm na väčších oslavách. Moje bravčové mäso miluje celá rodina, a to preto, že k nemu mám osobitný prístup. Najprv pikantné, potom jemné. Samozrejme, ide o spôsob, akým sa vypráža – najprv krátko na silnom ohni, potom jemne, aby sa rozvinula chuť a vôňa a aby sa vykúpali v omáčke.
Bravčové karé v omáčke. Vďaka metóde „pikantné – jemné“ sa budú rozplývať v ústach.
Ingrediencie:
- približne 1 kg bravčového karé bez kosti
- 2 malé cibule
- približne 1,5 kg cibule
- približne 1,5 litra bravčového vývaru
- cca. 700 g húb
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- nové korenie
- bobkový list
- trochu muškátového orieška
- múka
- maslo
- smotana na dohustenie omáčky
Bravčové karé v omáčke – ako na to:
- Bravčové karé nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Mierne ho vyklepte a potrite obľúbeným korením. Ja som použila soľ, bylinkové korenie a štipku sladkej papriky. Odložte bokom.
- Očistite šampiňóny a nakrájajte ich na plátky. Cibuľu nahrubo nakrájajte na kocky alebo na pierka. Cesnak pretlačte cez lis.
- Každý kúsok mäsa dôkladne obaľte v múke. Potom rozohrejte panvicu naplnenú do polovice maslom a olejom.
- Mäso smažte na vysokom plameni 30 sekúnd z každej strany. Preneste ho na tanier.
- Na panvici, na ktorej ste smažili mäso, rozohrejte ďalšiu porciu masla – nemusí ho byť veľa.
- Potom na ňom orestujte cibuľu a cesnak a pridajte huby. Keď sa z húb odparí voda, jemne ich osoľte a pridajte korenie, nové korenie, bobkový list a muškátový oriešok podľa chuti.
- Pridajte vývar a mäso. Premiešajte a znížte teplotu.
- Duste 15 minút na miernom ohni. Potom zašľahajte smotanu.
- Varte ďalších 5 minút a podávajte s obľúbenou prílohou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.