16.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wiktory).
Po večeri nám často zostávajú prebytočné uvarené zemiaky. Našťastie ich môžeme dobre využiť bez plytvania potravinami. Skvelým nápadom je použiť ich na prípravu zdravého, výživného a zároveň nízkokalorického šalátu, ktorý si môžete pripraviť len z niekoľkých ingrediencií. Zistite, ako na to.
K večeri často podávame zemiaky. Niekedy sa nezjedia všetky. Našťastie nimi nemusíme plytvať, pretože z nich môžeme pripraviť zdravý a chutný šalát. Navyše jeho príprava trvá len niekoľko minút a nepotrebujete veľa produktov, aby ste si mohli vychutnať výživné jedlo na večeru alebo do práce. Tu je návod na prípravu rýchleho šalátu z varených zemiakov.
Zemiakový šalát – chutné a jednoduché jedlo
Po večeri nám často zostávajú prebytočné varené zemiaky. Môžeme ich ľahko použiť do šalátu. Na druhej strane, ak vám od večere neostali žiadne zemiaky, musíte ich uvariť. Najlepšie je dať ich do vody v šupke, pretože tak budú hodnotnejšie a zachovajú si svoj tvar. Okrem toho to bude mať priaznivý vplyv na ich štruktúru.
Po vychladnutí zemiaky ošúpte a nakrájajte. Okrem tejto základnej ingrediencie nebudete potrebovať veľa produktov. Musíme sa vybaviť len pórom a nakladanými uhorkami, ako aj ingredienciami potrebnými na vytvorenie chutnej omáčky. Šalát môžeme obohatiť aj nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Ďalšou výhodou tohto šalátu je, že nie je kalorický. Pripravený podľa nižšie uvedeného receptu obsahuje len približne 150 kcal na porciu.
Ako pripraviť chutný a rýchly zemiakový šalát? Je to jednoduchšie, ako si myslíte
Na prípravu 4 porcií šalátu budete potrebovať:
- 5 varených zemiakov,
- 3 nakladané uhorky,
- 4 lyžičky prírodného jogurtu,
- polovicu póru,
- petržlenovú vňať,
- 2 lyžičky majonézy,
- soľ,
- korenie.
Samotná príprava šalátu je veľmi rýchla a jednoduchá.
- Uvarené zemiaky, nakladané uhorky a pór nakrájajte na plátky.
- Petržlenovú vňať nasekáme.
- Všetko vložíme do misy.
- Dochuťte soľou a korením.
- Majonézu zmiešajte s jogurtom.
- Pridajte k šalátu a všetko dôkladne premiešajte.
- Dajte na pol hodiny do chladničky.
Šalát môžeme obmieňať aj inými obľúbenými prísadami. Hodí sa k nemu cibuľa, kukurica, olivy alebo zelený hrášok.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šéfkuchári prezradili: Tajný trik s maslom premení vaše zemiaky na delikatesu!
Pridajte trochu do cesta. Takto zemiakové placky absorbujú menej tuku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.