22.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein).
Ak máte radi sladké raňajky alebo len chcete začať deň niečím naozaj chutným, zabudnite na chvíľu na sendviče a miešané vajíčka. Dnes pre vás máme recept, ktorý je ideálny pre každého gurmána a v hlavnej úlohe sú rýchle lievance. Sú také mäkké a nadýchané, že sa doslova rozplývajú v ústach.
Tvarohové lievance sú receptom, s ktorým môžete pokojne skočiť do nového dňa. Sú rýchle na prípravu, jemné a také chutné, že môžem úprimne povedať, že sa do nich zbláznite. Sú skvelé na raňajky, ak vás už nebavia sendviče alebo párky s kečupom, ale výborne sa hodia aj na obed do práce či školy alebo ako upokojujúca desiata po náročnom dni. Ako ich pripravíte?
Najlepšie lievance na raňajky. Palacinky sa môžu schovať
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu (tučného alebo polotučného)
- 50 g cukru
- 2 stredne veľké vajcia
- 1 balenie vanilkového pudingu (bez cukru)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- pol šálky hladkej múky
Rýchle tvarohové lievance- ako na to:
- Pripravte si misku a pridajte do nej tvaroh. Rozdrvte ho na menšie kúsky rukou alebo vidličkou. Potom rozklepnite vajcia a pridajte ostatné prísady.
- Pomocou mixéra alebo ručného mixéra spojte všetky ingrediencie do hladkej hladkej hmoty a odložte na niekoľko minút, aby sa spojili ingrediencie.
- Rozpáľte si panvicu. Ak máte panvicu s nepriľnavým povrchom, nemusíte ju vopred vymastiť. Ak nie, pridajte trochu vyčisteného masla. Lyžicou alebo malou lyžičkou naberajte porcie cesta.
- Smažte tvarohové lievance z oboch strán dozlatista. Nezabudnite na správnu teplotu – inak príliš zhnednú. Vyprážané lievance podávajte s obľúbeným ovocím alebo posypané práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čokoládový koláč bez vajec a masla. Urobíte ho na poslednú chvíľu
Rýchla vianočka bez miesenia cesta. Podávaná s džemom poteší celú rodinu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.