26.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Danilova Janna)
Čo si pripraviť na raňajky, ak vás nudia banálne sendviče, chutné, ale už ničím prekvapivé miešané vajíčka alebo párky s horčicou? Čo tak banánové lievance? Sú nadýchané, jemné a plné chuti, a ak do cesta pridáte trochu korenia, po prvom súste budete šalieť od radosti.
Banánové lievance majú viacero skrytých vlastností. Jednou z nich je zlepšenie nálady počas pochmúrnych dní, upokojenie zvykov a zbližovanie generácií, pretože nič tak nezbližuje generácie ako chutné jedlo. Okrem skrytých vlastností majú banánové lievance aj dobre známe schopnosti, konkrétne ich chuť a jednoduchosť a rýchlosť ich výroby. Ako ich pripraviť? V recepte nie je zakliata žiadna mágia ani tajné znalosti. Všetko, čo potrebujete, sú banány a niekoľko surovín, ktoré máte po ruke.
Namiesto sendvičov a miešaných vajec si pripravte tieto lahodné lievance. Budete nadšení
Ingrediencie:
- 250 g pšeničnej múky,
- dva zrelé banány,
- 200 ml cmaru,
- plná čajová lyžička prášku do pečiva,
- štipka škorice,
- práškový cukor podľa chuti (nezabudnite, že banány sú sladké samé o sebe),
- 2 vajcia,
- tuk na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
Ošúpané banány vložíme do misky a roztlačíme ich na kašu vidličkou. Pridáme cmar a vajcia. Premiešajte.
Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme škoricu a práškový cukor. Cesto intenzívne premiešajte lyžicou. Misku s cestom odstavte na niekoľko minút, aby prášok do pečiva jemne nadýchal cesto. Medzitým rozohrejte panvicu s malým množstvom tuku. Odporúčam vyčistené maslo.
Keď je panvica horúca, hlbokou lyžicou dávkujte porcie cesta na lievance. Smažte na miernom plameni z oboch strán.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.