28.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leanne Irwin).
Bravčové rezne z krkovičky namočené v mlieku sa považujú za jeden z najlepších pokrmov a mnoho žien pripravuje toto obľúbené jedlo práve týmto spôsobom. Keď som sa o tomto spôsobe dozvedela od svojej babičky, začala som ho používať aj ja a naozaj cítim ten rozdiel. Teraz sa už nemusím obávať suchých kúskov bravčového mäsa.
Bravčová krkovička namočená v mlieku je jedným z klasických spôsobov získania mimoriadne jemného a šťavnatého mäsa. Pri tomto spôsobe sa mäso stáva krehkým a jeho chuť je jemnejšia a miernejšia. Je to skvelá voľba pre ľudí, ktorí chcú, aby ich bravčové rezne neboli tvrdé, ale zároveň si zachovali intenzívnu chuť. Takto pripravené sú dostatočne mäkké, takže nebudete potrebovať nôž.
Bravčové rezne z krkovičky v mlieku. Jednoduchá metóda, ktorú sa oplatí používať
Namáčanie bravčových rezňov z krkovičky do mlieka je tajomstvom mnohých slávnych šéfkuchárov. Ako mi prezradila moja babička, kľúčovú úlohu pri tom zohráva cibuľa, ktorá dodáva mäsu charakteristickú pachuť. Na druhej strane, vďaka mlieku je po opečení šťavnaté a jemné.
Ingrediencie:
- 6 plátkov bravčovej krkovičky (približne 600 g)
- 2 stredne veľké cibule
- 500 ml mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 200 g strúhanky
- masť na vyprážanie
Ako dlho máčať bravčovú krkovičku v mlieku? Správny čas je rozhodujúci
Dĺžka namáčania bravčovej krkovičky v mlieku je jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré ovplyvňujú konečný výsledok pripravovaného pokrmu.
Spôsob prípravy:
- Bravčovú krkovičku najprv nakrájajte na plátky, potom ju rozdeľte na tenšie kúsky. Posypte soľou a korením z oboch strán.
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na plátky. Do misky alebo nádoby striedavo ukladajte plátky bravčovej panenky a cibule. Všetko zalejte mliekom, potom nádobu zakryte a vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie však na celú noc.
- Po namočení vyberte mäso z mlieka a jemne ho osušte papierovou utierkou. Obalte v múke, namočte do rozšľahaného vajca a potom do strúhanky.
- Mäso opečte na rozpálenej masti z oboch strán dozlatista. Po opečení ho položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný tuk.
- Podávajte s obľúbenou prílohou, napr. so zemiakmi a šalátom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.