29.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oporty786).
Datle Medjool vynikajú nielen svojou výnimočnou chuťou, ale aj množstvom zdraviu prospešných látok. Sú vhodné predovšetkým pre seniorov a sú lepšie pre črevá ako sušené slivky. Stačí, ak každý deň zjete konkrétne, naozaj malé množstvo tohto ovocia, aby ste výrazne zlepšili fungovanie organizmu.
Datle Medjool sú skutočnými spojencami nášho tráviaceho systému. Stačí zjesť štyri denne, aby ste výrazne zlepšili svoj jedálniček.
Tieto plody bohaté na vlákninu:
- podporujú pravidelnosť stolice,
- zabraňujú zápche,
- starajú sa o zdravú črevnú mikroflóru.
Prírodné cukry ako fruktóza a glukóza dodávajú energiu, zatiaľ čo vitamíny a minerály obsiahnuté v ovocí podporujú naše telo v jeho každodennom fungovaní. Zároveň podporujú imunitu ako žiadne iné ovocie a dokazujú, že sú zdravším doplnkom stravy ako sušené slivky.
Datle Medjool sú v kuchyni mimoriadne všestranné. Dajú sa:
- jesť priamo ako desiata,
- pridať do rannej ovsenej kaše,
- jogurtu,
- šalátov,
- použiť ako prírodné sladidlo do pečiva.
V prípade gurmánskych Medjool plnených syrom alebo orechmi sa môžu stať elegantným doplnkom každej oslavy.
Tu je jednoduchý spôsob, ako čo najlepšie využiť datle Medjool v domácej kuchyni:
Ingrediencie:
- 10 datlí Medjool
- 100 g mandlí alebo vlašských orechov
- 50 g kokosových hoblín
- 2 PL kakaa
- 1 PL arašidového masla (voliteľné)
- štipka soli
Príprava:
- Datle namočte do teplej vody a odstráňte jadierka.
- Mandle zomelieme, pridáme osušené datle a ostatné ingrediencie a rozmixujeme na hladkú pastu.
- Vytvarujeme guľôčky a obalíme ich v kokosových hoblinách.
- Pred podávaním ich vychladíme v chladničke.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ani hruška, ani jablko. Táto exotická pochúťka sa niekedy nazýva „ovocie mladosti“
Ovocie, ktoré môže zmeniť život seniorov. Je nenahraditeľné pre pamäť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.