30.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Ako pripraviť bravčové rezne tak, aby boli mäkké, šťavnaté a dokonale chrumkavé? Venujte pozornosť nielen vyprážaniu, ale aj predchádzajúcej príprave mäsa. Skôr ako sa pustíte do obaľovania, urobte jednu vec. Vyjdú vám chutné.
Bravčové rezne so zemiakmi sú kráľom tradičných slovenských večerí. V mnohých domácnostiach sa podávajú každý víkend, najlepšie hneď po mastnom a výdatnom vývare. Hoci sa príprava zdá byť jednoduchá, základné chyby môžu spôsobiť, že budú gumové alebo dokonca tvrdé ako topánka. Na čo si treba dať pozor?
Ako pripraviť najlepšie bravčové rezne? Začnite prípravou mäsa
Dokonalé bravčové rezne by mali byť vnútri šťavnaté a mäkké, zatiaľ čo zvonka chrumkavé.
- Dôležitá je aj ich hrúbka, aby sa rezne náhodou neskladali prevažne len zo strúhanky. Z tohto dôvodu je najlepšie kúpiť mäso vcelku. Sami si ho nakrájajte na približne jeden a pol centimetra a potom rozbite tĺčikom.
- Samozrejme, nezabudnite mäso poriadne očistiť. Už len vďaka tomu bude mäso oveľa lepšie ako zvyčajne.
Čo sa dá urobiť, aby boli bravčové rezne krehké? Mnoho ľudí používa marinádu
V tradičnej verzii sa mäso na bravčové rezne ochutí soľou a korením. Potom sa postupne obalí v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke.
- Ak však chcete, aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti, odporúča sa ho predtým namočiť do mlieka so štipkou soli a korenia. Niektorí ľudia pridávajú plátky cibule.
- Celý proces by mal trvať aspoň dve hodiny. Ale čím dlhšie, tým lepšie. Potom nezabudnite plátky dôkladne osušiť.
- Až potom pokračujte v trojfázovom obaľovaní. Znížte množstvo korenín, pretože boli pridané aj do marinády.
Ako správne vyprážať bravčový rezeň? Nepreháňajte to s časom
Poslednou fázou prípravy bravčových rezňov je vyprážanie.
- Je dôležité, aby ste celý proces nepredlžovali a uistili sa, že použitý olej je čerstvý a nepripaľuje sa.
- Mäso vložte do rozpáleného tuku na približne 4 – 5 minút z každej strany, nie dlhšie.
- Po opečení ho vyberte na tanier vystlaný papierovými utierkami.
- Tým zabezpečíte dokonalú chrumkavosť a šťavnatosť, bez efektu gumovej podrážky.
- Mimochodom, papier absorbuje prebytočný tuk.
TIP! Ak potrebujete rezne zohriať, nikdy to nerobte v mikrovlnnej rúre. Použite rúru predhriatu na 170 stupňov. Mäso bude stále jemné a chutné. Stačí 15 minút a budú chutiť ako práve pripravené.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Robíte to aj pri vyprážaní? Vaša panvica sa bude musieť vyhodiť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.