30.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/etorres).
Hľadáte jednoduché a sýte jedlo, ktoré by sa pri obede objavilo v hlavnej úlohe? Šošovicová polievka môže byť hitom najmä vtedy, keď buď nemáte predstavu, ako zostaviť zložité menu, alebo jednoducho nemáte veľa času stráviť v kuchyni.
Šošovicová polievka je chutná, zdravá a nemusíte si s ňou robiť veľké starosti – rýchlo sa stane súčasťou kulinárskych chutí vašej domácnosti. Preto oplatí sa dopriať si ju, pretože pomáha udržiavať cholesterol na dobrej úrovni a podporuje aj imunitu. Ako ju pripraviť? Poďme to zistiť.
Ako pripraviť šošovicovú polievku? Osvedčený recept
Príprava šošovicovej polievky je triviálna, ale najprv musíte doplniť ingrediencie. Tu sú:
- 1 šálka suchej šošovice,
- 1 cibuľa,
- 1 mrkva,
- 4 malé zemiaky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- plechovka nakrájaných olúpaných paradajok,
- 1 liter vody alebo zeleninového vývaru
- koreniny: soľ, korenie, kurkuma, červená paprika.
Spôsob prípravy šošovicovej polievky
1. Dajte sa do práce – ošúpte cibuľu, zemiaky a mrkvu a nakrájajte zeleninu na kocky.
2. Do hrnca nalejte dve polievkové lyžice rastlinného alebo olivového oleja a cibuľu na ňom orestujte, kým nezesklovatie.
3. Potom pridajte mrkvu, zemiaky, šošovicu a roztlačený cesnak. Premiešajte a restujte doslova jednu minútu.
4. Pridajte vodu alebo vývar a varte asi štvrť hodiny.
5. Potom pridajte paradajky z konzervy a varte, kým šošovica a zemiaky nezmäknú.
6. Až na samom konci varenia polievky pridajte korenie: soľ, korenie, kurkumu a červenú papriku.
Do šošovicovej polievky môžete pridať aj iné prísady. Ak chcete, polievku môžete zahusťovať smotanou a zelenými lístkami: petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Suvisiace články:
Recept hodný šéfkuchára z Paríža. Cibuľová polievka na tomto vývare je svetovým majstrovským dielom
Vývar zmení chuť, keď v správnom čase pridáte soľ
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.