8.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/VicaTs).
Chlieb so syrom a salámou sa už stali nudnými pre nejednu osobu. Čo by ste mali použiť na prípravu chlebovej nátierky? Máme pre vás recept, ktorý prinesie do vášho jedálneho lístka trochu sviežosti. Táto kombinácia je hitom.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_2398248897.jpg)
Foto: shutterstock/VicaTs
Avokádo je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia na svete (v niektorých krajinách sa považuje za zeleninu).
- Je cenným zdrojom mastných kyselín, vlákniny, draslíka a vitamínov (vrátane vitamínov C, E, K a vitamínov skupiny B).
- Zelené plody s veľkou kôstkou a mäkkou dužinou nielen zlepšujú trávenie, ale podporujú aj fungovanie celého organizmu.
Preto sa oplatí zaradiť ich do svojho jedálnička a s týmto receptom to bude báječne jednoduché a chutné.
Z čoho pripraviť nátierku na chlieb? Kombinácia tradície s obľúbeným avokádom
Táto jednoduchá, krémová a chutná nátierka z avokáda a vajíčka je ideálna na natieranie na chlieb alebo toast. Úspešne ju využijete aj ako dip na krekry, nachos alebo dokonca čerstvé zeleninové tyčinky. Osvedčí sa aj ako skvelá alternatíva tradičného guacamole.
Zoznam potrebných zložiek:
- 2 veľké vajcia
- šťava z polovice citróna
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica smotanového syra
- hrsť čerstvého kôpru
- 2 avokáda
Ako pripraviť avokádovú nátierku na chlieb? Stačí na to pár minút v kuchyni
Keď som túto nátierku pripravila prvýkrát, vedela som, že to nebolo naposledy. Už si nekupujem hotové nátierky, ktoré sa s týmto receptom nedajú porovnať.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/06/shutterstock_644140486.jpg)
Foto: shutterstock/Kiian Oksana
- Vajcia uvarte natvrdo. Po úplnom vychladnutí ich olúpte zo škrupiny a nakrájajte nožom.
- V malej miske zmiešajte citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a smotanový syr.
- V kuchynskom robote zmiešajte zmes krémového syra, nasekaných vajec a kôpru.
- Pridajte avokádo a mixujte, kým nedosiahnete požadovanú krémovú konzistenciu.
- Natrite na chlieb alebo toast a naaranžujte plátky zelenej uhorky (voliteľné). Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento nápoj je ešte zdravší ako kefír! Pripravíte si ho z troch lacných ingrediencií
Namiesto do kávy som ho dala do paradajkovej polievky. Chutí lepšie ako maminina
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.