14.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot)
Roztavený syr na čerstvom chlebe alebo rožku je jednou z najobľúbenejších raňajkových pochúťok. Tie, ktoré nájdete na pultoch obchodov, však väčšinou nemajú krátke a jednoduché zloženie a ich chuť je tiež veľmi nevýrazná. Našťastie si ich môžete pripraviť sami. Objavte recept na domáci tavený syr.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Recept na domáci tavený syr
Veľkým plusom tohto receptu je jeho univerzálnosť. Môžeme totiž experimentovať so surovinami tak, aby sme si pripravili verziu, ktorá nám najviac chutí. Ak si chcete pripraviť domáci tavený syr s cesnakom a paprikou, budete potrebovať:
- 1 lyžicu masla,
- 1 štipku kurkumy,1
- žĺtok,
- ⅓ čajovej lyžičky sódy bikarbóny,
- 250 g chudého tvarohu,
- granulovaný cesnak podľa chuti,
- sladkú mletú papriku podľa chuti,
- soľ podľa chuti,
- čerstvo mleté korenie podľa chuti.

Foto: shutterstock/Dina Saeed
Ako vyrobiť domáci tavený syr?
Tvaroh vložte do misky. Pridajte žĺtok a sódu bikarbónu. Rozmixujte na hladkú hmotu. Preneste do hrnca a jemne zahrejte. Miešajte, kým sa tvaroh nezačne rozpúšťať a nebude krémový. Medzitým pridajte maslo, korenie a soľ. Dôkladne premiešajte. Keď je zmes hladká a teplá, prelejte ju do nádoby na uskladnenie. Domáci tvarohový krém môžete nechať vychladnúť a uskladniť v chladničke alebo ho môžete ihneď podávať. Najlepšie sa podáva s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.