17.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Zemiakové pyré potrebuje len dve ingrediencie. Prvou ingredienciou sú, samozrejme, zemiaky a druhou maslo. Niekedy sa v nich objaví aj mlieko. Na tento spôsob však už môžete zabudnúť. Objavte recept na zemiakové pyré s cesnakom a olejom, ktoré si zamiluje celá rodina.

Foto: shutterstock/New Africa
Prísady na zemiakové pyré s cesnakom a olejom
Popularita zemiakového pyré je naozaj vysoká, a to prakticky po celom svete. Jedným z dôvodov je určite všestrannosť tejto prílohy. Môže sa podávať na mnoho spôsobov a s mnohými rôznymi prílohami – nielen s mäsom.
Na prípravu zemiakového pyré s cesnakom a olejom budete potrebovať len niekoľko surovín:
- 1 cibuľka cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 800 g zemiakov
- soľ a korenie
Zemiakové pyré s cesnakom a olivovým olejom – spôsob prípravy

Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova
- Začnite predhriatím rúry na 180 stupňov Celzia. Vložte cibuľku cesnaku s plechom do vyhriatej rúry a pečte 30 až 40 minút.
- Medzitým ošúpeme, umyjeme a uvaríme zemiaky v osolenej vode do mäkka.
- Uvarené zemiaky scedíme, pridáme olivový olej a rozmixujeme na hladkú kašu.
- Pečený cesnak zo šupiek vytlačte priamo do zemiakov. Ak nemáte radi príliš výraznú cesnakovú chuť, môžete najprv pridať polovicu cesnaku, ochutnať a v prípade potreby pridať zvyšok.
- Ak je pyré príliš suché, môžete pridať olivový olej.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením a máte hotovo. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lístkové cesto sa stáva minulosťou. Kysnuté slimáky voňajú a chutia ako najlepšia pizza
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.