20.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz).
Móda dubajskej čokolády je naďalej populárna. Za tabuľku tejto sladkej pochúťky však nemusíte v obchode minúť desiatky eúr. Lacnejšiu, zdravšiu a chutnejšiu verziu si môžete pripraviť sami doma. Chuť lahodnej mliečnej čokolády a chrumkavá plnka rozplývajúca sa v ústach vás určite nesklamú.

Foto: shutterstock/Esin Deniz
Chceli by ste ochutnať dubajskú čokoládu, o ktorej sa v poslednom čase toľko hovorí na internete, ale je vám ľúto minúť za ňu v obchode kopu eúr? V skutočnosti sa to vôbec neoplatí. Alternatívou ku kúpe hotovej pochúťky je vyrobiť si ju sami.
To nie je vtip. Domáca dubajská čokoláda môže byť dokonca lepšia ako z cukrárne alebo obľúbeného supermarketu. Chuťovo ju prekoná a je aj zdravšia. Aby ste to zistili, stačí si zaobstarať ingrediencie a postupovať podľa pokynov v nasledujúcom recepte na dubajskú čokoládu.
Recept na dubajskú čokoládu. Vychádza lepšie a zdravšie ako kupované v obchode.
Samozrejme, originálnu dubajskú čokoládu nekúpite v žiadnej slovenskej cukrárni ani v supermarkete. Nedostanete ju ani na internete alebo v kamennom obchode, hoci sú k dispozícii výrobky s podobnou chuťou, ktoré sa podobajú na populárny výrobok z Ázie.
Sú výrazne pistáciové a obsahujú kataifi nazývané aj anjelské vlasy kvôli svojej štruktúre. Tieto ingrediencie si však môžete zaobstarať sami a vyrobiť si vlastnú verziu dubajskej čokolády. Vyrobíte ju podľa jednoduchého receptu.
Ingrediencie na domácu verziu dubajskej čokolády:
- 200 gramov mliečna čokoláda
- 60 kataifi
- 100 gramov pistácií (lúpané nesolené)
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
- 1 čajová lyžička masla
- 1 čajová lyžička (môžete aj bez nej) tahini pasty
- 180 gramov sladené kondenzované mlieko
Ako pripravíte dubajskú čokoládu? Tu je návod, ako ju pripravíte krok za krokom
Keď už máte ingrediencie (alebo väčšinu z nich, pretože recept si môžete upraviť podľa svojich predstáv), môžete začať pripravovať dubajskú čokoládu.
- Čokoládu nakrájajte nožom na čo najmenšie kúsky. Keď ju nakrájate, roztopte ju spolu s olejom vo vodnom kúpeli.
- Polovičnú porciu nalejte do formy a pomocou štetca ju pomerne rovnomerne rozotrite, pričom nevynechajte okraje.
- Formu vložte na štvrť hodiny do chladničky, aby čokoláda stuhla.
- Kataifi potom rozdrvte.
- Rozmeľte pistácie, pridajte kondenzované mlieko a ingrediencie spolu premiešajte. Vzníkne vám krém.
- Potom pokračujte v rozpúšťaní masla, pridajte rozdrvené kataifi a smažte ich, približne 4-5 minút, kým nezískajú príjemne zlatohnedú farbu.
- Pridajte pistáciový krém, ktorý ste si predtým pripravili z pistácií a kondenzovaného mlieka.
- Všetko spolu premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes a potom ju opatrne nalejte do formy so stuhnutou čokoládou.
- Pridajte druhú časť rozpustenej čokolády, (tú, ktorú ste si odložili na začiatku procesu výroby dubajskej čokolády).Ak by bola príliš hustá, môžete ju predtým trochu zohriať.
- Zmes dôkladne vylejte tak, aby pokryla celú formu.
- Posledným krokom je vloženie formy do chladničky na 60-80 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vždy ich robím ako prílohu ku káve. Chutia lepšie ako čokoláda. Poznám jednoduchý recept bez pečenia
Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.