20.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/baibaz).
Tečú sa vám sliny pri pomyslení na chutné, chrumkavé vafle? Skúste si ich pripraviť doma. Nezaberie vám to ani pol hodiny a nebojte sa, ak nemáte v chladničke mlieko, pretože ho nebudete potrebovať. Nahraďte ho inou obľúbenou ingredienciou a občerstvenie bude ešte chutnejšie ako tradičný recept.

Foto: shutterstock/baibaz
Nudia vás sladké koláče, sušienky a šišky a máte chuť na niečo sladké? Skúste si pripraviť domáce vafle z cmaru. Vyjdú ešte chutnejšie a chrumkavejšie na povrchu a mäkšie vo vnútri ako tradičné (ktoré sa, ako viete, vyrábajú z mlieka).
Ich jemná chuť a textúra ľahká ako obláčik vás určite potešia. Môžete ich podávať so šľahačkou, obľúbeným ovocím alebo sladkou čokoládou – záleží na vašich preferenciách.
Tento recept na vafle je vhodný nielen na leto. Sladké občerstvenie, ktoré môžete jesť po celý rok
Možno aj vy milujete toto sladké občerstvenie, ktoré už z diaľky vyniká vôňou čerstvo upečeného pečiva. Práve tá je základom chuti, preto sa oplatí naučiť sa ich správne pripraviť. Ak chcete, aby vaše domáce vafle vyšli naozaj chutne, namiesto mlieka do nich skúste pridať cmar.
Ako pripraviť vafle z cmaru? Je to jednoduchšie, ako si myslíte, a vyjdú chutne
Nikdy ste nerobili vafle z cmaru? Nebojte sa, vyjdú aj na prvýkrát, musíte však dodržiavať nižšie uvedené tipy. V prvom rade sa uistite, že máte doma všetky potrebné produkty na ich prípravu.
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 500 ml cmaru
- 70 – 80 g masla
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- trochu soli
- 2 polievkové lyžice práškového cukru

Foto: shutterstock/Steve Heap
Spôsob prípravy:
Pred prípravou vaflí vyberte suroviny z chladničky a počkajte, kým dosiahnu izbovú teplotu. Keď sa tak stane, zmiešajte suché prísady.
- Začnite preosiatím múky do misky, potom pridajte prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
- Keď ich spojíte, zašľahajte vajcia a pridajte cukor. Pomocou mixéra spojte mokré a suché prísady tak, aby ste získali jednotné vafľové cesto. Pridajte aj rozpustené maslo a počkajte niekoľko minút.
- Predhrejte si vaflovač, zľahka ho vymažte maslom a opatrne lyžicou vlejte malé porcie cesta. Smažte 4 – 5 minút, kým vafle nebudú mať krásnu zlatistú farbu.
- Odložte na tanier a ozdobte obľúbenou polevou – medom, džemom, šľahačkou, jogurtom, čokoládou alebo ovocím.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vafle bez vaflovača. Je to vôbec možné? Toto je recept, ku ktorému sa budete vracať
Žiadny jablkový ani krémeš. Z tohto receptu vyjde lepšie ako z cukrárne. Každý chce vyskúšať
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.