8.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12).
Keď si predstavíme chrumkavú prílohu k večeri, zvyčajne nám napadne kapustový šalát. Niekedy ho vymeníme za zeler. Ak vás však tieto dve ingrediencie nudia, máme pre vás dobrú správu. Tu je recept na chutný a rýchly pórový šalát, ktorý si zamilujete a budete ho mať na stole pravidelne.

Foto: shutterstock/Joanna 12
Pórový šalát – prísady
Tento recept je ideálny, keď chcete rýchlo pripraviť chutnú prílohu k večeri. Je ideálny k vyprážanému mäsu, ale môžete ho použiť aj ako doplnok k slaným jedlám.
Na prípravu pórového šalátu budete potrebovať:
- ½ čajovej lyžičky cukru
- ½ čajovej lyžičky obľúbenej horčice
- 100 g 18-percentnej smotany
- 2 póry bez zelených listov
- štipku soli
Okrem toho, že pór je chutný, stojí za to pripomenúť jeho zdravotné vlastnosti.
- Predovšetkým čistí telo od toxínov a alkalizuje ho.
- Stabilizuje tiež hladinu cukru v krvi.
- Treba tiež pripomenúť, že zlúčeniny síry obsiahnuté v póre majú antibakteriálny účinok a znižujú krvný tlak.
Ako pripraviť pórový šalát?
- Začnite dôkladným umytím a osušením póru. Odrežte špičku a zelené listy.
- Bielu časť póru prekrojte na polovicu a nakrájajte na polmesiačiky.
- Nakrájanú zeleninu vložte do misy, posypte cukrom a soľou a nechajte niekoľko minút odležať. Počas tejto doby by mal pór zmäknúť.
- Pripravte si omáčku – do misky dajte pol lyžičky obľúbenej horčice, pridajte potom 100 g 18 % smotany a premiešajte.
- Omáčku spojte so zeleninou.
Šalát s pórom môžete podávať hneď alebo ho na niekoľko minút odložte do chladničky, aby sa chute spojili.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šalát ,,Green Goddess“ je absolútny hit. Jedáva ho celý svet
Šalát, ktorý vydrží dlhšie. Obľúbený šalát na 7 dní si môžete pripraviť za krátky čas
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.