9.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Karen Images).
Ako pripraviť cesto na pizzu tak, aby ste sa nemuseli namáhať až po lakte, čakať večnosť, kým vykysne, a frustrovať sa, keď vyjde príliš suché alebo rozprsknuté? Máme na to spôsob, alebo presnejšie recept. Skutočne spoľahlivý recept. Stačí pár okamihov a máte chutnú pizzu. Bude chutiť tak dobre, že vaši blízki budú prekvapení, že to nie je pizza z pizzérie.

Foto: shutterstock/Karen Images
Cesto na pizzu môžete pripraviť za pár minút a bez obáv, že bude nechutné, tvrdé alebo gumové. Nič z toho. Recept, ktorý vám dnes predstavíme, som vyskúšala na sebe a vlastnej rodine. Všetci boli nadšení a vyžadujú tento druh pizze aspoň dvakrát do týždňa. V čom spočíva tajomstvo? Nuž, žiadne nie je. Jeho príprava je triviálna, stačí zmiešať ingrediencie, vymiesiť cesto a upiecť s vašimi obľúbenými prílohami. Kiež by bolo všetko v živote také jednoduché ako tento recept…
Cesto na pizzu – recept prakticky bez práce
Ingrediencie:
- 30 g čerstvého droždia
- 1,5 šálky hladkej múky
- cca. 3/4 šálky vlažného mlieka
- 2 lyžice olivového oleja
- čajová lyžička soli
- čajovú lyžičku cukru
- prípadne štipka sušeného oregana

Foto: shutterstock.com/smspsy
Cesto na pizzu bez čakania – ako ho pripraviť:
- Múku preosejte do misky. Pridajte cukor, soľ a oregano. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Do hrnčeka s teplým (ale nie horúcim) mliekom rozdrobte droždie a dobre premiešajte, aby sa rozpustilo.
- Obsah hrnca vylejte do misy s múkou a začnite miesiť cesto, pričom po troškách pridávajte olivový olej.
- Keď je cesto hladké a pružné, preneste ho na ľahko pomúčenú pracovnú plochu a rozvaľkajte na pomerne tenký plát. Okraje nechajte mierne hrubšie.
- Pizzu potrite paradajkovou omáčkou a poukladajte na ňu obľúbené prílohy. Ja som si vybral šunku, kúsky mozzarelly a lístky čerstvej bazalky.
- Pizzu vložte do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečte 7 až 10 minút, ale aj tak dávajte pozor. Keď okraje zhnednú, je to znamenie, že pizza je hotová a môžete ju jesť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Taký chutný pokrm som jedla len v Gruzínsku. Stokrát lepšie ako pizza
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.