18.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina Demidiuk).
Je ideálna na hot-dogy, hamburgery a zapekané jedlá. Niektorí ľudia ju dokonca pridávajú do šalátov a sendvičov. Môžete si ju kúpiť v supermarkete, ale najlepšie chutí, keď si ju pripravíte sami. Tu je návod na prípravu pečenej cibule.

Foto: shutterstock/Marina Demidiuk
Cibuľa je obľúbenou zložkou mnohých chutných jedál. Jej pečená verzia je rovnako dobrá, ale chutí úplne inak. Milovníci hamburgerov a aj chrumkavých príloh to veľmi dobre vedia. Takéto posypanie nielenže spestrí chuť, ale má aj dekoratívnu funkciu. Samozrejme, v obchode si môžete kúpiť hotový výrobok, ale prečo by ste to mali robiť? Domáca verzia je lepšia a aj zdravšia. Pripraví sa naozaj rýchlo.
Ako pripravíte pečenú cibuľu? Taká chutná, že ju môžete jesť po lyžičkách
Na prípravu pečenej cibule budete potrebovať tri veci.
- Dôležitá je panvica s priemerom približne 30 cm, s hrubým dnom a vyššími okrajmi.
- Okrem toho si zaobstarajte kovové sitko na vylovenie cibule z oleja a aj papierovú utierku na zachytenie prebytočného tuku.
Tu je zoznam potrebných ingrediencií:
- 4 cibule (najlepšie stredne veľké)
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- čajová lyžička soli
- obľúbené korenie, napr. kari, oregano
- olej na vyprážanie
Pokiaľ ide o druh cibule, máte úplnú voľnosť. Môže to byť žltá, červená alebo šalotka. Všetky produkty sú ľahko dostupné v obchodoch. Je veľmi pravdepodobné, že ich už máte aj doma.
Lahodná pečená cibuľa. Na čo ju môžete použiť?
Ešte lepšie je pripraviť pečenú cibuľu zo zvyškov cibule, ktoré vám zostali z prípravy iného pokrmu. Môžete ňou posypať knedle, mäsové knedličky alebo ju jesť samostatne namiesto chipsov. Aké sú presné pokyny na prípravu? Najjednoduchšie povedané, ide o pravidlo 3P, to je: pokrájať, posypať, posmažiť.

Foto: shutterstock/M. Schuppich
- Cibuľu ošúpte, odrežte jej konce a nakrájajte ju potom nadrobno.
- Nasypte ju do misy, posypte soľou a korením podľa vlastného výberu.
- Pridajte múku a dôkladne potom premiešajte. Na dne by nemala byť ani stopa po šťave.
- Do panvice nalejte olej a zohrejte ho na 140 °C. Cibuľu smažte pol hodiny na miernom ohni.
- Vyberte ju potom pomocou sitka a položte na tanier vystlaný papierovou utierkou.
- Keď cibuľa vychladne, môžete ju začať konzumovať. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zvnútra sú vláčne a zvonka chrumkavé. Toto sú tie najlepšie cibuľové krúžky. Rozplývajú sa v ústach.
Tento šialený koláč pripravíte bez pečenia. Vaši hostia budú presvedčení, že je z cukrárne.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.