Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy, Zaujímavosti,

Ako zachrániť presolenú polievku? Nemusíte ju vylievať. Pomôže vám jedno ovocie. 10 minút a je po probléme!

22.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maren Winter). Stalo sa vám, že ste nechtiac presolili polievku a mysleli ste si, že ju musíte vyliať? Zastavte sa! Kuchárski experti odhaľujú jednoduchý...

22.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maren Winter).

Stalo sa vám, že ste nechtiac presolili polievku a mysleli ste si, že ju musíte vyliať? Zastavte sa! Kuchárski experti odhaľujú jednoduchý trik, ktorý zachráni vaše jedlo za menej ako 10 minút. Tento geniálny spôsob využíva bežné ovocie, ktoré máte určite doma, a výsledok vás prekvapí!

Zázračný pomocník v kuchyni: Obyčajný zemiak dokáže absorbovať prebytočnú soľ z polievky za pár minút. Stačí ho olúpať, prekrojiť a vložiť do hrnca. Tento trik používali už naše babičky!
Foto: shutterstock/Maren Winter

Soľ dodáva jedlám charakteristickú chuť a zvýrazňuje arómu ostatných ingrediencií. Žiaľ, ľahko to s jej množstvom preženieme, najmä keď pripravujeme polievku vo veľkom hrnci. Čo robiť, keď ju presolíme? Žiadny strach, existuje na to jednoduché riešenie.

Presolená polievka? Zemiaky zachránia situáciu. Toto je patent našich babičiek

V mnohých slovenských domácnostiach kraľuje polievka na stole každý víkend. Bez ohľadu na to, ktorý druh máte najradšej, na varenie budete potrebovať soľ. Najlepšie je pridávať ju na konci, pretože prítomnosť korenia blokuje prenikanie mäsových a zeleninových chutí do vývaru. Dokonca aj najskúsenejšiemu kuchárovi sa však môže stať, že jedlo nakoniec vyjde príliš slané.

Najčastejšie je chyba v tom, že sme nasypali príliš veľa korenia. Stáva sa tiež, že produkty, ktoré sme použili, obsahovali príliš veľa soli. Jedlo sa však dá zachrániť, takže ani nepremýšľajte o jeho vylievaní do výlevky. Budete potrebovať jednu zeleninu, konkrétne veľký zemiak.

Stačí ho olúpať, prekrojiť na polovicu a surový hodiť do polievky. Povarte ho 5 minút a vyberte. Mal by absorbovať väčšinu soli. Rovnako funguje aj nakrájané jablko, ktoré treba variť približne 10 minút. V oboch prípadoch si však musíte pamätať, že produkty treba vybrať skôr, než stratia konzistenciu pod vplyvom tepla.

Tento jednoduchý trik zachránil už tisíce polievok a funguje takmer zázračne. Zemiak alebo jablko pôsobia ako prírodná špongia, ktorá absorbuje prebytočnú soľ a zanecháva polievku s dokonalou chuťou. Mnohí kuchári prisahajú na túto metódu a považujú ju za najúčinnejší spôsob, ako napraviť presolenú polievku.

Vidíte presolenú polievku, vpravo tú istú polievku po 10 minútach varenia s jablkom. Rozdiel v chuti je neuveriteľný a vaša rodina si ani nevšimne, že sa stala chyba!
Foto: shutterstock/kariphoto

Ako zachrániť presolenú polievku? Siahnite po produkte z chladničky

Tretím jednoduchým a overeným spôsobom je využitie vrecúška s ryžou. Hoďte ho do hrnca na niekoľko minút a v krátkom čase absorbuje značnú porciu soli. Aj v tomto prípade si musíte pamätať, že produkt treba vytiahnuť skôr, než sa stihne rozvariť.

Ak ste polievku len trochu presolili, myslíte si, že nejde o tragédiu a jednoducho chcete vylepšiť jej chuť, siahnite po jogurte alebo smotane. Musíte ich najprv zatempovať. Na tento účel prelejte trochu vývaru do misky a spojte ho s vybranou ingredienciou. Potom vlejte do hrnca a varte chvíľu, pričom stále miešajte.

Mliečne výrobky nielen zjemnia slanú chuť, ale dodajú polievke krémovú konzistenciu a bohatšiu chuť. Tento trik je obzvlášť účinný pri zeleninových polievkach, ako je mrkvová, tekvicová alebo brokolicová krémová polievka.

Trochu nariediť

Ďalšou možnosťou je pridať do polievky viac tekutiny. Ak máte k dispozícii vývar alebo zeleninový odvar bez soli, môžete ho použiť na zriedenie polievky. Ak nie, postačí aj čistá voda. Samozrejme, budete musieť pridať viac ostatných ingrediencií, aby ste zachovali chuť polievky, ale výsledok bude stáť za to.

Niektorí kuchári odporúčajú pridať do presolenéj polievky kyslé ingrediencie, ako je citrónová šťava alebo ocot. Kyselina pomáha vyvážiť slanú chuť a dodáva polievke osviežujúci nádych. Stačí pridať len niekoľko kvapiek a dobre premiešať.

Ak máte čas a suroviny, môžete tiež pripraviť ďalšiu dávku polievky bez soli a zmiešať ju s presolenéj verziou. Takto získate väčšie množstvo polievky s vyváženou chuťou, ktorú môžete zamraziť na neskoršie použitie.

Pamätajte, že presolená polievka nie je dôvod na paniku. S týmito jednoduchými trikmi dokážete zachrániť takmer každé jedlo a premeniť kuchynský omyl na chutný pokrm.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vybral tri najzdravšie polievky. Na jednu z nich Slováci takmer zabudli!

Pripravíte za pár minút a nasýtite celú rodinu. Ideálne na obed alebo večeru

Tento šialený koláč pripravíte bez pečenia. Vaši hostia budú presvedčení, že je z cukrárne.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nájdeme ho v parkoch a záhradách. Pôsobí ako prírodný liek na srdce a kĺby. Stačí lyžička

23.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Na čo pomáha hloh? Niektorí ľudia si ho mýlia so šípkami a po usušení môže pripomínať zrnká korenia.…

Do ktorého kontajnera mám vyhodiť krabicu od pizze? Dôležitý je jeden detail

23.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Studio Romantic). Pizza je jedným z obľúbených fastfoodov Slovákov. S chuťou po nej siahame každý deň aj pri väčších…

Zelenina stráca farbu? Vôbec nemusí. Stačí jedna vec, aby bola šťavnatá a potešila svojou farbou

23.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu a potešila svojou intenzívnou farbou? Neexistuje žiadne riešenie. Existuje niekoľko osvedčených spôsobov,…

Proso už nikdy nevyjde zatrpknuté. Všetko, čo musíte urobiť pred varením, je pripraviť ho

23.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PavelKant). Stále viac ľudí zaraďuje proso do svojho každodenného jedálnička. Je to preto, že je zdravé a dá sa…

Nudí vás obyčajné mleté ​​hovädzie mäso? Fašírky na japonský spôsob sú v móde

23.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NPDstock). Jedlá z mletého mäsa sú veľmi obľúbené pre jednoduchú prípravu a široké možnosti dosiahnutia zaujímavých efektov. Vhodne zvolené…

Auto Trendy

Výkonné SUV s luxusom a technológiami budúcnosti

23.3.2025 Redakcia Auto trendy - Prichádza najväčší, najmodernejší a najluxusnejší Smar všetkých čias! Model #5, ktorý je výsledkom spolupráce Mercedesu a čínskeho gigantu Geely, vstúpi na európsky trh už v…

Na dvoch kolesách do neba: Großglockner Hochalpenstraße, cesta snov pre motorkárov

23.3.2025 Redakcia Auto trendy - Ak hľadáš motorkársku cestu, ktorá ti vyrazí dych, máš ju na dosah ruky! Großglockner Hochalpenstraße v Rakúsku ti ponúkne adrenalínové jazdy plné ostrých zákrut, úchvatné…

Mercedes-AMG GT63 Pro: Luxusná beštia s cenovkou, ktorá vám vyrazí dych!

23.3.2025 Redakcia Auto trendy - Túžite po exkluzívnom superšporte, ktorý vás katapultuje z 0 na 100 km/h za 3,1 sekundy? Mercedes-AMG prichádza s novinkou, ktorá rozbúši srdce každého milovníka rýchlych…

Z Košíc do Vladivostoku a späť: Epická cesta na Fabii, ktorá prekonala všetky očakávania

23.3.2025 Redakcia Auto trendy - Ako ďaleko by ste sa odvážili ísť na svojej Fabii? Eugen a jeho tím sa rozhodli pre neuveriteľnú výzvu - cestu z Košíc do Vladivostoku…

5 najčastejších dôvodov aktivácie kontrolky oleja a ako ich riešiť

23.3.2025 Redakcia Auto trendy - Každý vodič pozná ten pocit, keď sa na palubnej doske náhle rozsvieti výstražná kontrolka. Niektoré varovania môžu byť zanedbateľné, iné však signalizujú vážne problémy. Kontrolka…

Nová stanica Hatsushima bude postavená za šesť hodín – medzi nočným a ranným vlakom.

23.3.2025 Redakcia Auto trendy - Japonsko opäť ukazuje, že je lídrom v inováciách. V prefektúre Wakayama vznikne prvá železničná stanica na svete vyrobená technológiou 3D tlače. Znie to neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov