22.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).
Ako pripraviť dobré faširky z mletého mäsa? Hoci sa toto jedlo objavuje v slovenských domácnostiach už od nekonečna, nie každému sa podarí. Trik spočíva v tom, aby boli fašírky chrumkavé, ale vnútri šťavnaté. Tu je recept, ktorý sa vždy podarí dokonale.

Mleté fašírky sú jedným z tradičných jedál slovenskej kuchyne. Zvonka sú chrumkavé a zvnútra mäkké, preto ich radi pripravujeme na rodinné večere. Navyše sa môžu podávať s rôznymi prílohami. Skvele chutia so zemiakmi alebo šalátom, čím sa vytvorí chutné a výživné jedlo. Niektorí ľudia však nevedia, ako bravčové kotlety dobre okoreniť, aby boli aromatické a chuťovo výrazné. Pozrite si náš recept.
Recept na fašírky. Čo pridať do fašíriek, aby boli šťavnaté?
Príprava fašíriek z mletého mäsa je veľmi jednoduchá. Prísady nájdete v každom obchode, ale osobitnú pozornosť treba venovať mäsu. Najchutnejšie fašírky sa vyrábajú z bravčového pliecka, ale dobre sa hodí aj bravčová krkovička. Ak nemáte radi červené mäso alebo ho zo zdravotných dôvodov nemôžete jesť, v obchodoch nájdete aj mletú hydinu. Čo potrebujete na fašírky?
Tu je zoznam:
- jeden kilogram mletého mäsa
- jeden čierny rožok
- dve vajcia
- dve cibule
- dva strúčiky cesnaku
- pohár mlieka
- strúhanka
- korenie (soľ, korenie, štipka majoránky, štipka sladkej papriky)
- olej na vyprážanie
Ako pripraviť fašírky, aby boli mäkké a nadýchané? Jednoduchý recept na večeru

Foto: shutterstock/Maren Winter
- Na začiatok si natrháme rožok na menšie kúsky, dáme ho do misky a zalejeme mliekom. Môžete použiť aj obyčajnú vodu alebo vývar.
- Kým sa rožok namáča, nakrájajte cibuľu nadrobno a potom ju opečte na masle.
- Uistite sa, že je rožok dôkladne namočený. Nezabudnite, že v strede nesmie byť suchý. Keď je namočený, opatrne ho zbavte prebytočnej tekutiny.
- Mleté mäso, cibuľu a rožok dajte do veľkej misy. Pridajte vajcia, pretlačený cesnak, korenie a dobre premiešajte, kým sa všetko nespojí. Ak sa mäso pri miesení začne lepiť, prilejte trochu vody, aby sa zmes uvoľnila. Ak je zmes príliš riedka, pridajte dve polievkové lyžice strúhanky.
- Pripravenú zmes rozdeľte na menšie kúsky a dajte im oválny tvar. Každú fašírku obaľte v strúhanke a vyprážajte na rozpálenej panvici s olejom na miernom ohni. Dobrú chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchla bábovka na víkend. Tento recept sa vždy podarí
Tento recept bol známy už v staroveku. Ako sa pripravuje pita chlieb? Vyberte si správnu múku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.