23.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NPDstock).
Jedlá z mletého mäsa sú veľmi obľúbené pre jednoduchú prípravu a široké možnosti dosiahnutia zaujímavých efektov. Vhodne zvolené suroviny sa dajú ľahko kombinovať s mäsovou hmotou a zvýrazniť chuť. Fanúšikov ázijskej kuchyne určite potešia japonské mäsové guľky tsukune.

Foto: shutterstock/NPDstock
Ingrediencie:
Na omáčku:
- 50 ml sójovej omáčky
- 20 ml saké
- Lyžica trstinového cukru
- 1 lyžička mirin
Na mäsové guľky:
- 400 g mletého hydinového mäsa
- Vajcia
- Malá cibuľa
- Kúsok zázvoru vo veľkosti vlašského orecha
- Soľ, korenie, čili paprička podľa chuti
- Lyžica sójovej omáčky
- Lyžica mirinu
- Múka na obaľovanie
- Olej na vyprážanie
- Sezamové semienka na posypanie
Ošúpte a nastrúhajte cibuľu a zázvor. Mäso dáme do misy, pridáme cibuľu, zázvor, soľ, korenie, papriku a rozšľaháme vajíčko. Pridajte mirin a sójovú omáčku. Suroviny vymiešame na hladkú hmotu, tvarujeme guľky veľkosti vlašského orecha a zľahka obalíme v múke. Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Vyberte mäsové guľky z panvice a nechajte ich osušiť na papierovej utierke.
Do panvice nalejeme 50 ml sójovej omáčky, 20 ml saké, lyžičku mirinu, pridáme trstinový cukor. Keď omáčka mierne zhustne, vráťte fašírky do panvice a obaľte ich v omáčke. Podávame posypané sezamom. Výborne sa hodia k ryži alebo ryžovým rezancom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchly recept na fašírky. Pridajte k mäsu toto a budú chrumkavé a šťavnaté ako od babičky
Rýchla bábovka na víkend. Tento recept sa vždy podarí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.