23.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alena Haurylik).
Dokonalý koláč ku káve musí byť po prvé chutný a po druhé dobrý, ale „nie príliš sladký“. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že koláčik nespĺňa to druhé, nenechajte sa zmiasť.

Foto: shutterstock/Alena Haurylik
Čo môže byť lepšie ako chutný koláč k lahodnej káve? Pre mnohých ľudí je takáto pochúťka povinnou súčasťou víkendu. Či už plánujete pozvať na dezert rodinu alebo priateľov, alebo si ho radšej vychutnáte sami, koláčik aj tak zmizne zo stola v okamihu. Pozrite si náš recept na geniálny čokoládový koláčik. Upozorňujeme, že keď ho raz upečiete, ostatné pečivo môže ísť bokom.
Recept na brownies, ktoré si podmania chuťové bunky od prvého sústa. Zoznam produktov na brownie nie je dlhý.
Syrové koláče, pusinky a pudingové koláče sú potešením pre chuťové bunky, ale nič sa nevyrovná sladkému čokoládovému brownie. Výhodou tohto dezertu oproti ostatným je nepochybne krátky zoznam ingrediencií, ako aj rýchlosť prípravy. Čo je teda potrebné na vytvorenie pekárenského výrobku, ktorý si získal srdcia labužníkov?
Na prípravu koláča podľa nášho receptu je potrebné zásobiť sa:
- 250 g horkej čokolády
- päť vajec
- 200 g cukru
- 200 g masla
- 160 g hladkej múky
- jeden pohár mlieka
- tri lyžice kakaa
Keď máte všetky produkty, je čas pustiť sa do práce. Nebojte sa, nebude toho veľa.
Brownies za pár okamihov. Tento recept zostane vo vašej kuchyni dlho.

Foto: shutterstock/PippiLongstocking
- Prípravu koláča začnite tým, že do hrnca dáte rozdrobenú čokoládu, do ktorej pridáte maslo a mlieko.
- Potom to celé zohrejte na miernom ohni. Nesmieme zabudnúť zmes neustále miešať. Prísady sa musia dobre spojiť, ale nesmú sa pripáliť.
- Keď je zmes hladká, prejdeme k ďalšiemu kroku. Do misky rozklepneme vajcia a pridáme cukor. Miešame, kým zmes nie je bledožltá a nadýchaná.
- Ďalším krokom je pridanie kakaa a múky do zmesi. Nezabudnite ich preosiať cez jemné sitko. Potom všetko miešajte, kým sa všetky produkty nespoja.
- Teraz je čas spojiť zmes z misy s tou z hrnca. Miešajte ich, kým nezískate homogénnu konzistenciu.
- Potom vyložte plech papierom na pečenie, nalejte naň pripravené cesto a rovnomerne ho rozotrite.
- Formu s dezertom vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečte 40-50 minút.
- Po uplynutí tejto doby vyberte hotový koláčik z rúry.
Brownie s malinovou polevou. Dokonalá kombinácia. Koláč bude dobrý, takže nie príliš sladký.
Čokoládový koláč je veľmi sladký, tak prečo ho nevylepšiť malinovou polevou. Kyslé ovocie rozbije sladkosť a dodá celku charakter.
Na prípravu malinovej polevy potrebujeme:
- 200 g mrazených malín
- lyžičku limetkovej šťavy (nepovinné)
Ako na to?
- Mrazené maliny vložíme do hrnca a zohrievame na miernom ohni, kým sa úplne nerozmrazia. Nezabudnite ovocie z času na čas premiešať – nesmie sa pripáliť.
- Potom pridajte limetkovú šťavu (ak chcete, aby bola omáčka kyslejšia).
- Nakoniec môžete polevu rozmixovať na hladkú pastu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchla bábovka na víkend. Tento recept sa vždy podarí
Tento šialený koláč pripravíte bez pečenia. Vaši hostia budú presvedčení, že je z cukrárne.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.