24.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sylwester Lukaszonek).
Nie je nič lepšie ako domáce pečivo, ktoré poteší svojou chuťou a vôňou. Obzvlášť obľúbené sú croissanty plnené lahodným džemom alebo čokoládou. Preto je dobré poznať osvedčený recept, aby ste mohli pripraviť túto pochúťku, ktorú si vaša rodina zamiluje. Croissanty už nebudete piecť podľa žiadneho iného receptu.

Foto: shutterstock/Sylwester Lukaszonek
Croissanty sú typom pečiva, ktoré sa hodí na každú príležitosť. Je ťažké nájsť niekoho, kto by nemal rád túto sladkú pochúťku. Milujú ich deti aj dospelí, pretože sa často spájajú s bezstarostnými časmi detstva, keď babička podávala čerstvo upečené croissanty s marmeládou. Prípravou takýchto croissantov sa môžete ľahko vrátiť do týchto čias. Najmä preto, že cesto na ne môžete pripraviť len z troch surovín.
Domáce croissanty – dobrý pekársky výrobok na každú príležitosť
Domáce croissanty sú dobrým nápadom na občerstvenie ku káve alebo ako pohostenie pre hostí. Potešia svojou chuťou a v tomto prípade aj jednoduchosťou výroby. Na prípravu chutných croissantov, ktoré môžete naplniť džemom, čokoládovým krémom alebo inou náplňou, vôbec nepotrebujete zložitý recept.
Pri tomto recepte je kľúčová metóda pomeru 1:1:1. Čo to znamená v praxi?
- Na prípravu cesta na croissanty stačí použiť tri suroviny v rovnakom pomere. Takže maslo, múka a smotanový syr potrebujú rovnakú hmotnosť.
- Okrem toho nezabudnite naplniť polmesiačiky obľúbenou náplňou a pred vložením do rúry ich potrite surovým vajíčkom, aby boli dokonale chrumkavé a jemné.
Svojou chuťou potešia každého. Preto je lepšie pripraviť dve porcie naraz, pretože zmiznú z taniera v okamihu.
Ako pripraviť croissanty s džemom? Pripravte si tieto tri ingrediencie
Dodržanie krokov v recepte a uistenie sa, že ste dodržali správne pomery, je zárukou úspešného pečenia. Ak raz vyskúšate prípravu domácich croissantov podľa tohto receptu, už nikdy nesiahnete po inom.

Foto: shutterstock/Africa Studio
Na ich prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 300 g masla
- 300 g smotanového syra
Okrem toho:
- džem alebo iná náplň
- vanilkový cukor
Spôsob prípravy:
- Maslo nakrájame a zmiešame s múkou a smotanovým syrom. Zo vzniknutého cesta urobte dve guľky, zabaľte ich do potravinovej fólie a nechajte v chladničke približne hodinu.
- Po uplynutí tejto doby cesto vyberte z chladničky a rozvaľkajte ho na primeranú hrúbku.
- Cesto rozdeľte na približne 8 trojuholníkov.
- Na každý trojuholník dajte trochu džemu alebo obľúbenej náplne. Potom trojuholníky zrolujte a vytvorte croissanty.
- Uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a každý z nich potrite surovým vajcom a posypte vanilkovým cukrom.
- Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Croissanty pečte približne 20 minút.
- Po vybratí ich nechajte chvíľu vychladnúť, aby ste sa teplou náplňou nepopálili. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobte dve porcie naraz. Tieto krehké croissanty zmiznú z vášho taniera v okamihu.
Všetci moji priatelia ma žiadajú o tento recept. Americké cookies sú hitom
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.