Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zabudnite na vyprážanie na tuku. Trik šéfkuchára na dokonale chrumkavú slaninu. Nikdy sa nepripáli

24.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova). Ako pripravíte chrumkavú slaninu? Ukázalo sa, že to vôbec nie je také zložité. Hoci každý má svoj vlastný spôsob, často sa dopúšťame...

24.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).

Ako pripravíte chrumkavú slaninu? Ukázalo sa, že to vôbec nie je také zložité. Hoci každý má svoj vlastný spôsob, často sa dopúšťame chýb, vďaka ktorým je mäso príliš tvrdé. Kanadský šéfkuchár prezrádza metódu, ako získať dokonale chrumkavé plátky. Zistite, aký je jeho trik.

Ako pripravíte chrumkavú slaninu? Ukázalo sa, že to vôbec nie je také zložité.
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Tajomstvo dokonalej slaniny sa začína výberom správneho výrobku.

  • Najlepšie sa osvedčí slanina s rovnomerným rozložením mäsa a tuku, ktoré sú zodpovedné za chuť a chrumkavosť. Príliš chudá slanina sa môže vysušiť, zatiaľ čo príliš mastná slanina zostane mäkká.
  • Pozornosť sa oplatí venovať aj hrúbke plátkov, pretože tenké plátky sa opečú rýchlejšie a rovnomerne.

To však nie je všetko. Ak chcete mať dokonale vypraženú slaninu, použite metódu kanadského šéfkuchára, ktorá si získala obrovskú chválu na internete.

Ako pripraviť dokonalú slaninu? Pozor na časté chyby

Mnohí milovníci slaniny robia pri snahe získať dokonale chrumkavé plátky rovnaké chyby.

  • Najčastejšou z nich je prepečenie, v dôsledku ktorého je mäso namiesto zlatistej farby suché a drobivé.
  • Nepomôže ani vyprážanie v zhone – keď slaninu hodíte na rozpálenú panvicu a často ju obracate, slanina sa nesmaží rovnomerne.
  • Niektorí ľudia pridávajú olej alebo maslo, hoci je to úplne zbytočné. Slanina sama o sebe obsahuje dostatok tuku, ktorý sa počas vyprážania rozpustí.

Máte radi chrumkavú slaninu? Vyskúšajte túto zaujímavú metódu a dosiahnite požadované výsledky.

Ako pripravíte chrumkavú slaninu? Vypočujte si odborníka a zbavíte sa svojich súčasných metód

Kanadský šéfkuchár Thomson sa stal veľmi populárnym vďaka svojim nezvyčajným kuchárskym trikom, ktoré dobyli TikTok. Jeho recepty sledujú milióny ľudí a je známy svojimi jednoduchými, ale účinnými metódami na vylepšenie klasických jedál. Jedným z jeho najväčších hitov je návod na prípravu dokonale chrumkavej slaniny – bez rúry, oleja alebo fritézy.

O čo sa musíte postarať?

  1. Panvicu vopred nezahrievajte. Prekvapujúce? A predsa. Namiesto toho, aby ste slaninu položili na horúci povrch, položte ju na studenú panvicu. Tým zabezpečíte, že sa tuk bude rozpúšťať postupne, čo zabráni pripáleniu.
  2. Pridajte vodu. Je to trik, ktorý môže byť kontroverzný, ale šéfkuchár odporúča pridať len toľko, aby sotva pokryla plátky. Mäso tak zostane šťavnaté a neprilepí sa na panvicu.
  3. Stredný výkon horáka. Neponáhľajte sa. Voda začne jemne vrieť, to je dobré znamenie. Nechajte ju odparovať a slanina začne chrumkať.
  4. Pravidelné otáčanie. Mnoho ľudí si myslí, že slanina by sa mala smažiť bez obracania, ale to je mýtus. Thomson odporúča robiť to často, aby sa zabezpečilo rovnomerné vyprážanie.
  5. Upravte čas podľa svojich preferencií. Ak máte radi mäkkú a šťavnatú slaninu, vypnite ju skôr. Ak máte radšej chrumkavejšiu verziu, nechajte ju smažiť o niečo dlhšie, kým nedosiahne zlatohnedú farbu.

Keď budete dodržiavať tieto tipy, predídete vysušovaniu, prebytočnému tuku a pripáleniu. Ako vidíte, slaninu je možné pripraviť chrumkavú, ale nie tvrdú. Stačí urobiť malé zmeny v spôsobe vyprážania.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto smažím slaninu na panvici. Rýchlo je chrumkavá a prepečená

Stojí pár drobných a je to skutočný kulinársky poklad. Tento výrobok môžete použiť na prípravu nátierok, rezancov, cestíčok a mnohých ďalších vecí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Kedy nejesť paradajky? V tomto čase buďte opatrní

26.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sabbir Digital). Paradajky sú síce mimoriadne zdravé a plné cenných živín, ale pri ich konzumácii musíme byť opatrní. Hoci…

Záhradkári prisahajú na mulč „zo zvyškov“. Nahradí kôru pod rastlinami a zastaví rast buriny

26.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ajax9). Namiesto drahých hotových hnojív a mulčovacej kôry vyskúšajte tento geniálny trik. Odpad, ktorý bežne končí v koši, môže…

Vyžeňte krta zo záhrady bez jediného centu! Táto metóda nikdy nesklame

25.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ondrej Prosicky). Trápite sa s krtincami na vašom dokonalom trávniku? Zabudnite na drahé odpudzovače a jedy. Existuje jednoduchý, bezplatný…

Pridajte toto do vriacej vody a škrupina vajec nikdy nepopraská! Lúpanie bude hračkou

25.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Elfina Magdaleni). Veľkonočné sviatky sa blížia a s nimi aj množstvo vajec, ktoré budete variť. Zabudnite na prasknuté škrupiny…

Superpotraviny pre krásnu pleť a vlasy – pôsobia ako prirodzený filter krásy zvnútra

25.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Look Studio). Každý chce mať zdravú, žiarivú pleť a silné, lesklé vlasy, ale málokto vie, že tajomstvo nespočíva v…

Auto Trendy

Elektrická revolúcia na kolenách: Stellantis platí za odchod zamestnancov

26.3.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový priemysel čelí kríze, akú sme ešte nezažili. Koncern Stellantis ponúka pracovníkom odstupné až 66 500 eur, aby opustili svoje pracovné pozície a išli domov.…

Dacia Sandero stále kraľuje Európe! Citroën C3 šokuje druhým miestom

26.3.2025 Redakcia Auto trendy - Európsky automobilový trh prináša prekvapenia! Dacia Sandero si aj naďalej upevňuje svoju pozíciu lídra v predaji nových áut, no skutočným šokom je raketový vzostup nového…

Energia z krokov na chodníkoch Tokia

26.3.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že každý krok, ktorý urobíte, môže svietiť na cestu budúcnosti. V Tokiu sa tento zdanlivo nereálny sen stal skutočnosťou. S pomocou špeciálnych dlaždíc…

Čínske auto vs. Audi a BMW: Nečakaný výsledok, ktorý prekvapí každého!

26.3.2025 Redakcia Auto trendy - Mohlo by sa zdať, že prémioví nemeckí výrobcovia ako Audi a BMW nemajú konkurenciu, no čínska značka Nio prichádza s prekvapením. Ich model ET9 sa…

Elektrifikácia všetkého: Nemeckí vedci varujú pred katastrofickým omylom

25.3.2025 Redakcia Auto trendy - Elektrifikácia dopravy sa stala symbolom modernej doby. Čisté, tiché a ekologické autá majú byť odpoveďou na klimatickú krízu. Nemeckí vedci však varujú, že tento ambiciózny…

Toto sme tu ešte nemali: Manuálna prevodovka pre elektrické autá? Áno, čítate správne!

25.3.2025 Redakcia Auto trendy - Manuálna prevodovka v elektrickom aute? Znie to ako sci-fi, však? Ford však prichádza s prevratným patentom, ktorý spája svet modernej elektromobility a nostalgické zážitky zo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov