28.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Moha El-Jaw).
Podľa mnohých ľudí je rozdiel medzi veľmi dobrým a vynikajúcim jedlom v detailoch. A to môže byť aj tento prípad. Pre mnohých ľudí je plnená kapusta dokonca jedlom predkov, ktorého recept sa dedí z generácie na generáciu. Niekedy však stojí za to vyskúšať zmenu. Zistite, čo pridať do ryže na plnenú kapustu, aby chuť potešila každého.

Foto: shutterstock/Moha El-Jaw
Pridajte ich k ryži na plnenú kapustu. Chuť poteší každého
Tajné ingrediencie v tomto recepte sú vlastne dve. Sú to nové korenie a bobkový list. Tie by sa mali pridať do varenia ryže a dusenia kapusty pre ešte lepšiu chuť.
Na prípravu plnenej kapusty, ktorej chuť poteší každého, budete potrebovať:
- 1 cibuľa
- 1 kg mletého mäsa
- 1 PL masla
- 2 hlávky kapusty
- 2 mrkvy
- 200 g ryže
- 3 strúčiky cesnaku
- voliteľné – 2 PL paradajkovej passaty
- soľ
- korenie
- nové korenie
- bobkový list
Na plnenú kapustu je najlepšie bravčové mäso. Vyberte si bravčové pliecko alebo krkovičku.
Ako pripraviť dokonalú plnenú kapustu?

Foto: shutterstock/Pixel-Shot
- Do hrnca nalejte dvakrát viac vody ako ryže. Pridajte soľ a nové korenie a priveďte do varu. Do vriacej vody potom pridajte ryžu a uvarte ju do hladka podľa času uvedeného na obale. Môžete ho skrátiť o 2-3 minúty.
- Ryžu sceďte a vložte potom do väčšej misy.
- Kapustové listy sparte v osolenej vode s tromi bobkovými listami. Nechajte ich potom úplne vychladnúť. Medzitým si môžete v pokoji pripraviť zvyšok plnky.
- Nakrájajte cibuľu a nastrúhajte mrkvu. Na panvici rozohrejte lyžicu masla, orestujte cibuľu a pridajte mrkvu. Chvíľu to potom celé smažte na miernom ohni.
- Do misky s ryžou pridajte orestovanú zeleninu, mäso a pretlačený cesnak. Osoľte, okoreňte a nakoniec pridajte paradajkovú passatu. Plnku dôkladne premiešajte.
- Na každý kapustný list položte časť plnky a zrolujte ju. Dno pekáča môžete vystlať zvyšnými kapustnými listami alebo odrezkami slaniny, ktoré zároveň chránia kapustové rolky pred spálením.
- Kapustové závitky vložte do pekáča a opäť ich dochuťte soľou a korením. Prikryte zvyšnými kapustnými listami.
- Zalejte vodou (môžete použiť aj zeleninový vývar) a pridajte 2 bobkové listy a 3 nové korenia.
- Pekáč zakryte a kapustové závitky pečte jednu hodinu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takýto vývar ste ešte nemali. Stačí len trochu, aby získal výnimočnú arómu.
Fit tiramisu, ktoré pripravíte za 10 minút. Veľa bielkovín a žiadny cukor
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.