30.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva).
Šalát je neoddeliteľnou súčasťou mnohých jedál. Preto je dobré poznať jeho rôzne varianty, aby ste sa nevracali stále k tým istým. Zaujímavou, ale menej známou možnosťou je výrazný a aromatický reďkovkový šalát s uhorkou, ktorý je ako stvorený na jarnú večeru. Jeho mierne pikantná chuť sa výborne kombinuje so zemiakmi a mäsom, ale nie výlučne. Preskúmajte recept, najmä preto, že jeho príprava trvá len chvíľu.

Foto: shutterstock/MariaKovaleva
Reďkovka má výraznú chuť a zároveň množstvo cenných živín, ktoré podporujú organizmus viacerými spôsobmi. Oplatí sa ju zaradiť do každodenného jedálnička. Jedným z nich je chutný a ľahký šalát, ktorý môže byť chutnou desiatou a skvelým doplnkom večere.
Reďkovkový šalát s uhorkou – jarná vitamínová bomba

Foto: shutterstock/Valeri Pavljuk
- Je cenným zdrojom vitamínov a minerálov, ako je vitamín C a draslík, ktorý je dôležitý pre zdravé srdce.
- Okrem toho je nízkokalorický, takže dobre poslúži ľuďom, ktorí si chcú udržať hmotnosť alebo zhodiť nadbytočné kilá.
Oplatí sa zvoliť ľahšiu verziu s pridaním jogurtu, ktorý je vhodný pri diéte a má osviežujúcu chuť. V kombinácii s miernou štipľavosťou dodáva jedlám sviežosť a pikantnosť.
Reďkovky sa dajú na šalát pripraviť dvoma spôsobmi – nakrájané na tenké kolieska alebo nastrúhané na hrubom strúhadle. Ďalšou zložkou je už spomínaný prírodný jogurt, ako aj uhorka a kôpor, ktoré majú mierne zjemniť ostrosť reďkovky. Tento šalát je zaujímavý tým, že ho môžete ľubovoľne variovať, napríklad pridaním inej zeleniny alebo zmiešaním prírodného jogurtu s trochou majonézy.
Ako pripraviť reďkovkový šalát s uhorkou? Môžete to urobiť dvoma spôsobmi
Reďkovkový šalát s uhorkou si môžete pripraviť tesne pred večerou, pretože jeho príprava je triviálna a trvá doslova minútu. Je však dobré urobiť ho o niečo skôr a na chvíľu ho odložiť do chladničky, pretože najlepšie chutí vychladený.
Na jeho prípravu potrebujete tieto ingrediencie:
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 šalátovú uhorku
- 4 polievkové lyžice prírodného jogurtu
- nasekaný kôpor
- soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
- Umytú uhorku a reďkovky a s odrezanými koncami nastrúhajte na hrubom strúhadle alebo nakrájajte na tenké plátky.
- Spolu s kôprom ich vhoďte do misy a podľa chuti osolíme a okoreníme.
- K celku pridáme jogurt a všetko dôkladne premiešame. Ak chcete, môžete pridať viac prírodného jogurtu. Pre ešte jarnejšiu kompozíciu posypte šalát nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nebesky lepší ako len mrkva s jablkom. Urobte si tento šalát na dnešnú večeru
Pripravujete plnenú kapustu? Nezabudnite ich pridať do ryže a chuť poteší každého.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.