8.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Xavier Yanayaco).
Výroba koláča nemusí vždy zabrať veľa času alebo vyžadovať veľa ingrediencií. Ukázalo sa totiž, že jednoduchý nepečený čokoládový dezert si môžete pripraviť len z troch ingrediencií. Navyše sa do tohto koláča nepridáva žiadny cukor. Pozrite si, ako pripraviť lahodný nepečený čokoládový koláč.

Foto: shutterstock/Xavier Yanayaco
Ak máte chuť na chutný, jednoduchý a zdravší dezert, pripravte si čokoládový koláč podľa nasledujúceho receptu. Nemusíme ho piecť ani použiť veľa ingrediencií. Na prípravu chutného koláča stačia len tri základné produkty a pár chvíľ strávených v kuchyni. Odporúčame vám, ako ho pripraviť.
Čo potrebujeme na prípravu chutného čokoládového dezertu bez pečenia? Len tri ingrediencie
Ak si chcete pripraviť chutný a jednoduchý dezert, nepotrebujete veľa ingrediencií. Ukázalo sa totiž, že chutný nepečený čokoládový koláč môžete pripraviť len z troch ľahko dostupných produktov.
Navyše je táto pochúťka aj zdravou voľbou, pretože do nej nemusíme pridávať biely cukor a maslo.
Na prípravu nepečeného čokoládového koláča potrebujeme len:
- 200 g čokolády
- 250 instantných ovsených vločiek
- 450 ml kokosového mlieka
Ako pripraviť nepečený čokoládový ovsený koláč? Tento recept je triviálne jednoduchý
Podľa počtu ingrediencií môžete usúdiť, že príprava čokoládového ovseného koláča nie je náročná ani zložitá. Okrem toho koláč z tohto receptu vždy vyjde.

Foto: shutterstock/Erhan Inga
Samotná príprava dezertu vám nezaberie veľa času, jediné, s čím musíte počítať, je, že v chladničke musí stráviť aspoň 5 hodín, a najlepšie, ak tam koláč necháte cez noc. Preto, keď plánujete tento dezert pre oslavu hostí, je vhodné pripraviť ho deň vopred.
- Prvým krokom pri príprave tejto čokoládovej pochúťky je rozdelenie čokolády na malé kúsky a ich vloženie do hrnca.
- Pridajte k nej kokosové mlieko a zohrievajte ho na miernom ohni. Celé to neustále miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Vyhnite sa však vareniu zmesi.
- Do zmesi nasypte ovsené vločky a dôkladne premiešajte. Nechajte úplne vychladnúť a zmes preložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vrch zarovnajte a vložte do chladničky na minimálne 5 hodín alebo na noc.
Čo môžete pridať do čokoládového koláča, aby bol ešte lepší?
Čokoládový koláč z ovsených vločiek môžeme, samozrejme, obohatiť o ďalšie produkty, ktoré zvýšia chuť nášho dezertu.
- Dobrým nápadom je pridať do zmesi nadrobno napríklad nasekané orechy.
- Do tohto koláča môžeme pridať aj sušené ovocie alebo napríklad korenie.
- Vrch koláča môžeme potom ozdobiť čerstvým ovocím a lístkami mäty.
- Výborne sa hodí aj domáca čokoládová poleva posypaná kokosovými hoblinami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najjednoduchší koláč, aký svet pozná. Jogurtový koláč je vždy mäkký a vláčny
Piškóta bude nadýchaná a nebude padať. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať ho do cesta
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.