20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina).
Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným ako kokosovými palacinkami, ktoré sa dokonale hodia k práškovému cukru. Môžete ich podávať aj so šľahačkou a ovocím.

Foto: shutterstock/Anastasia Turshina
Tajomstvo palaciniek rafaello
Palacinky rafaello majú príjemnú kokosovú chuť. Hoci do tradičného cesta by ste mohli jednoducho pridať kokosové hobliny, určite by sa pri vyprážaní rýchlo spálili. Preto je tajomstvom chuti týchto palaciniek použitie kokosového mlieka ako základu.

Foto: shutterstock/Katarzyna Hurova
Palacinky sú hladké a majú výraznú chuť. Vďaka pridaniu perlivej vody sú primerane ľahké a prevzdušnené. Vyskúšajte a recept vám zostane vo vašom receptári natrvalo.
Raffaello palacinky – recept
Ingrediencie:
- plechovka kokosového mlieka (približne 400 g)
- 150 ml perlivej vody
- 200-250 g ryžovej múky
- 2 vajcia
- lyžica zmäknutého masla
- štipka soli
Na posypanie:
- práškový cukor
Spôsob prípravy:
- Kokosové mlieko nalejeme do misky a dôkladne premiešame, aby malo hladkú konzistenciu. Pridáme vajcia a šľaháme ich metličkou, kým sa dobre nespoja s mliekom.
- Primiešame ryžovú múku a soľ, potom pridáme perlivú vodu a maslo. Prísady krátko rozmixujeme do hladkej konzistencie. Ak je príliš riedka, pridáme viac múky. Ak je príliš hustá, pridáme vodu.
- Rozpálime panvicu na strednom ohni. Do panvice nalejeme časť cesta a rovnomerne ho rozotrieme, aby vznikla tenká palacinka.
- Smažíme asi 1 – 2 minúty z jednej strane, kým palacinka ľahko nezhnedne, potom ju obrátime a smažíme ďalšiu minútu.
Pred podávaním posypeme palacinky práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť palacinky, ktoré sú neskutočne jemné a sladké? Otvorte vrecúško a nasypte tento prášok
Rýchly orechový koláč bez pečenia na Veľkú noc. Záchrana života na poslednú chvíľu, ak nestíhate!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.