23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chiyacat).
Palacinky sú častým hosťom na našich stoloch. Ak si ich však tentoraz chcete pripraviť trochu inak, a to tak, že vás potešia svojou chuťou a vôňou, oplatí sa použiť jednoduchý a rýchly recept, ktorý z nich urobí dokonalú večeru. Tu je návod, ako pripraviť chutné zeleninové palacinky a čo do nich pridať.

Foto: shutterstock/Chiyacat
Keď hľadáme nápad na večeru, často sa rozhodneme urobiť palacinky. Ak vás však tradičná verzia nudí, vyskúšajte recept, ktorý pripraví palacinkové cesto trochu iným spôsobom. Vďaka tomu bude jedlo mimoriadne chutné a aromatické. Pozrite si, ako pripraviť chutné zeleninové palacinky.
Ako pripraviť iné palacinkové cesto ako zvyčajne? Pridajte tieto produkty
Kľúčom k príprave palaciniek, ktoré sú iné ako zvyčajne, je aj príprava cesta iným spôsobom. Odlíšte ho pridaním niektorých slaných prísad, ktoré výrazne zmenia chuť.
- Dobrým nápadom je pridať do cesta aromatické korenie. Kurkuma, paprika alebo granulovaný cesnak sú na túto úlohu ideálne.
- Chutným doplnkom sú aj čerstvé alebo sušené bylinky.
- Okrem toho palacinky získajú na chuti a štruktúre, ak do cesta pridáte trochu strúhaného parmezánu.
- Môžete tiež nadrobno nakrájať aj zeleninu a tiež ju pridať do palacinkového cesta.
Recept na rýchle zeleninové palacinky – ako ich pripraviť?
Príprava rýchlych zeleninových palaciniek si nevyžaduje, aby ste zároveň pripravovali nejakú plnku. Samotné sú také chutné, že môžu slúžiť ako samostatné jedlo. Stačí len pár ďalších ingrediencií a správna príprava a môžete mať chutnú večeru.

Foto: shutterstock/Chiyacat
Pri výbere zeleniny do tohto receptu však dávajte pozor, aby nebola príliš tvrdá alebo príliš vodnatá, pretože počas krátkeho vyprážania nestihne zmäknúť a vodnatá by mohla negatívne ovplyvniť konzistenciu pokrmu.
Na prípravu rýchlych zeleninových palaciniek budeme potrebovať:
- 1 šálku hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 šálku mlieka
- pol šálky perlivej vody
- pol cibule
- pol červenej papriky
- pol žltej papriky
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 lyžicu oleja
- štipku soli
- prípadne parmezán a obľúbené korenie
Spôsob prípravy:
- V miske zmiešajte múku, mlieko, vajcia, olej, perlivú vodu a štipku soli. Výsledné cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany. Ak vidíte, že je príliš riedke, pridajte doň viac múky, ale ak je príliš husté, prilejte trochu perlivej vody.
- Cesto nechajte 15 minút odpočívať a počas tohto času nakrájajte zeleninu na malé kocky. Pridajte zeleninu do palacinkového cesta, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte.
- Pridajte 2 lyžice strúhaného parmezánu a obľúbené korenie.
- Potom palacinky vyprážajte na panvici, pričom dávajte trochu väčšie porcie, aby boli hrubšie.
Palacinky sa môžu jesť len tak, alebo pre väčšiu rozmanitosť môžete pridať tvaroh, prírodný jogurt zmiešaný s bylinkami, šunku, slaninu alebo čokoľvek iné podľa vlastného výberu. Je tiež dobré posypať ich syrom a pridať ho, kým sú palacinky ešte na panvici, aby sa roztopil.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Palacinky sa opäť pokazili? Pravdepodobne robíte túto častú chybu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.