26.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Metamore Studio).
Neexistuje lepšia kombinácia ako grilovanie a bravčová krkovička. Správne vybrané a upečené mäso sa dokonale hodí k oddychu vonku počas teplých dní. Nanešťastie je veľmi jednoduché, aby bolo suché ako „podrážka vašej topánky“. Objavte recept na dokonalú marinádu na bravčovú krkovičku. Vďaka nej bude mäso chutné a šťavnaté.

Foto: shutterstock/Metamore Studio
Dokonalá marináda na bravčovú krkovičku – prísady
Tento kus mäsa je mimoriadne univerzálny a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov, ale tiež sa dá ľahko prehnať.
Na prípravu dokonalej marinády na bravčovú krkovičku budete potrebovať:
- 1 čajovú lyžičku granulovaného cesnaku
- 1 lyžičku sušeného tymiánu
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 2 lyžice medu
- 2 PL horčice
- 2 PL olivového oleja
- 8 plátkov bravčovej krkovičky
Táto kombinácia poskytuje dokonalú rovnováhu medzi ostrosťou horčice a sladkosťou medu s príjemným nádychom cesnaku a tymiánu. Všetko pripravené? Poďme sa pustiť do práce!
Ako pripraviť dokonalú marinádu na bravčovú krkovičku?
- Do misky vložte cesnak a tymián. Vytlačte potom citrónovú šťavu. Pridajte med (najlepšie tekutý). Pridajte potom obľúbenú horčicu, buď pikantnú (napr. červené víno), alebo jemnejšiu (napríklad lahôdkovú), výber je na vás. Pridajte na záver aj olivový olej.
- Všetky ingrediencie na marinádu potom dôkladne premiešajte pomocou lyžice alebo kuchynskej metličky.
- Kúsky mäsa potrite marinádou, vložte do sklenenej nádoby, zabaľte do potravinovej fólie a uložte do chladničky na najmenej 12 hodín.
Bravčová krkovička v tejto marináde sa výborne hodí ku grilovanej zelenine alebo ľahkému šalátu.
Majte to na pamäti pri grilovaní mäsa
Bravčovú krkovičku ste už marinovali, ale tým sa jej príprava nekončí. Dôležitý je aj samotný proces grilovania.

Foto: shutterstock/sweet marshmallow
- V prvom rade nezabudnite mäso vybrať z chladničky v dostatočnom predstihu – aj 2 až 3 hodiny pred grilovaním. Ak je mäso studené, pravdepodobne potom nebude rovnomerne prepečené.
- Druhým faktorom je aj silne rozohriaty gril.
Bravčová krkovička nie je určená len na varenie, ale aj na grilovanie. Ak použijete tieto dve jednoduché rady, vaša bravčová krkovička bude zakaždým chutná a aj dokonale ugrilovaná.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Sú zamatové a plné kolagénu a Slováci sa ich boja. Líčka v tejto omáčke sú poézia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.