20.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Hans ).
Studené rezy by sa mali uchovávať v chladničke. Je však potrebné vedieť, že to musí byť vykonané primerane. V opačnom prípade sa môže produkt pokaziť oveľa rýchlejšie. Nechať mäso v otvorenom obale nie je najlepší nápad. Podobná situácia je aj s igelitkou.
Prečo sa údeniny v chladničke rýchlo kazia?
Údeniny sú nepostrádateľným doplnkom mnohých rôznych jedál. Z tohto dôvodu sa tieto výrobky často nachádzajú v chladničkách slovenských žien a mužov. Bohužiaľ, v mnohých prípadoch sa mäso stáva nevhodným na konzumáciu pomerne rýchlo. Najčastejšie je to spôsobené nesprávnym skladovaním. Údeniny uchovávané v plastových vreckách alebo obaloch sa ľahko kazia. Prečo tomu tak je?
Ukazuje sa, že to súvisí s vlhkosťou. Ak mäso nemá prístup vzduchu, vo fóliovom vrecku sa rýchlo nahromadí vlhkosť. Tento stav spôsobí, že vaša obľúbená šunka alebo iné studené mäso budú v krátkom čase slizké. To isté sa deje pri skladovaní produktu úplne uzavretého v plastovej nádobe. Konzumácia slizkého mäsa môže mať za následok problémy s tráviacim systémom, vrátane bolesti brucha a hnačky.
Ako uchovávať údeniny v chladničke?
Aby ste si chuť svojich obľúbených údenín vychutnali čo najdlhšie, musíte vedieť, ako ich skladovať v chladničke. Určite by ste sa mali vzdať plastových tašiek a tesných plastových nádob. Po zakúpení chladeného mäsa v obchode je najlepšie ho vložiť do papierového obalu. Tento materiál si dokonale poradí s prebytočnou vlhkosťou a zabráni tak skazeniu mäsa. Na uskladnenie môžete použiť aj papier na pečenie.
Dôležité je aj polica v chladničke, kde uchovávate údeniny. Mäso v papierovom obale by sa malo zvyčajne umiestniť do stredu chladničky. Optimálna teplota, pri ktorej je dobré uchovávať tento druh mäsových výrobkov, je cca 3-6 stupňov Celzia. Ak potrebujete skladovať údeniny na dlhší čas, vákuové balenie je na tento účel ako stvorené.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobte to raz za mesiac v čase čistenia. Prach sa prestane usadzovať vo vašom byte
Nad vaňu zaveste bobkový list. Po niekoľkých minútach sami nebudete môcť uveriť tomu, čo sa stalo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.