28.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33).
Mäsové guľky nemusia byť synonymom neúspechu! Oplatí sa poznať tento recept a siahnuť po ňom, keď nemáte nervy na prípravu večere alebo keď vás tlačí čas a rodina reptá. Vtedy máte eso v rukáve: mäsové guľky pripravíte za krátky čas a nebudete sklamaní. Ako pripravíte mäsové guľky? Pozrite sa, aké je to jednoduché.
Prečo mäsové guľky?
Hoci je názov sekaná zvyčajne vyhradený pre pečené mäso, dnes si na kulinársku tapetu vezmeme malé mäsové guľky. V kuchyni nemusíte stráviť veľa času, dajú sa bleskovo pripraviť a môžete ich podávať, keď nemáte nápad na večeru. Navyše sa dajú podávať s rôznymi omáčkami a v tejto verzii stačí uvariť zemiaky, krúpy alebo cestoviny a večera je ako vymaľovaná. Ako pripraviť mäsové guľky? Je čas zistiť, aké ingrediencie budete potrebovať.
Ingrediencie:
- Mleté bravčové mäso (500 g)
- Vajíčko (1 ks)
- Strúhanka (tri polievkové lyžice)
- Pšeničná múka (jedna polievková lyžica)
- Korenie: soľ, korenie, pálivá paprika
Spôsob prípravy:
Mäso, vajce, strúhanku a korenie dajte do misy. Všetky ingrediencie ručne vymiešajte na hladkú hmotu a potom z nej vytvarujte malé mäsové guľky. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a jemne opečte mäsové guľky tak, aby boli zo všetkých strán ľahko opečené. Keď sú hotové, podlejte ich malým množstvom vody, panvicu prikryte a prikryté varte maximálne štvrť hodiny. Nakoniec v samostatnej miske zmiešajte múku s malým množstvom vody a zmesou zalejte mäsové guľky. Po niekoľkých okamihoch, keď omáčka zhustne, je večera hotová!
Nezabudnite na ďalšie prísady
Ak ste zvládli základný recept na mäsové guľky, je čas recept upraviť. Mäso môžete ochutiť na tisíc spôsobov: môžete pridať štipku kari, kurkumy alebo sa pohrať so zložením sušených byliniek: majorán, tymián, bazalka alebo oregano. Niektorí ľudia si nevedia predstaviť mäsové guľky bez cibule a cesnaku, preto ich môžete pri dopĺňaní ingrediencií tiež zaradiť.
A čo omáčka?
Tú si k mäsovým guľkám pripravíte za pár okamihov: stačí použiť paradajky z konzervy na dusenie a celé to ochutiť bazalkou, aby vznikla krémová paradajková omáčka. Na druhej strane sa môžete zaobísť aj bez múky a namiesto nej pridať smotanu a celé to posypať štedrým množstvom kôpru.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Aromatická domáca hubová polievka. Namiesto smotany pridajte túto ingredienciu – vyjde to šialene
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.