1.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeny Karandaev).
Šampanské je neoddeliteľnou súčasťou mnohých osláv a Silvestra. Ako sa však oň starať po otvorení, ak sa nevypije? Jeden šikovný trik dokáže zachovať chuť a vôňu alkoholu na dlhý čas. Ako uskladniť šampanské po otvorení? Nezabudnite na dve veci.
Šampanské je nápoj, ktorý sa stal neoddeliteľnou súčasťou osláv. Pije sa pri narodeninách a iných významných oslavách a mnohí si bez neho nevedia predstaviť oslavu Silvestra. Často sa však stáva, že šampanské sa nevypije a časť nápoja ešte zostane vo fľaši. Je dobré vedieť, že použitím dvoch šikovných trikov môžete zachovať jeho chuť a vôňu aj niekoľko dní potom.
Ako skladujete šampanské po otvorení? Záleží na teplote
Prvou dôležitou vecou pri skladovaní šampanského po otvorení je teplota. Nápoj je potrebné uchovávať pri správnej teplote, aby sa neskarbonizoval a aby jeho aróma neunikala spolu s bublinkami. Najlepším riešením by preto bolo umiestniť fľašu otvoreného šampanského do chladničky, kde je zvyčajne okolo 4 stupňov Celzia. Tento typ nápoja sa však najlepšie skladuje pri teplote okolo 11 stupňov Celzia, takže ideálnym riešením by bolo umiestniť otvorenú fľašu na dvere spotrebiča, kde je o niečo teplejšie. Takto bude šampanské stále pitné mnoho dní bez toho, aby stratilo svoju chuť. Predpokladom však je, aby bola fľaša stále riadne chránená.
Čo môžete urobiť, aby vaše šampanské nevyšumelo? Bublinky môžete zachrániť, ak urobíte jednu vec
Jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť, aby si vaše šampanské zachovalo svoju chuť, je opätovné uzavretie fľaše špeciálnym korkovým uzáverom. Ak však takúto pomôcku nemáte po ruke, nič nie je stratené. Na pomoc prichádza obľúbený výrobok z kuchynskej zásuvky, ktorý zároveň zabráni tomu, aby vaše šampanské splynulo a stratilo svoju chuť. Stačí, ak do fľaše vložíte malú vychladenú čajovú lyžičku rúčkou nadol. Zabránite tak úniku oxidu uhličitého zvnútra, vďaka čomu šampanské nestratí svoje bublinky a chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vložte ju do mikrovlnnej rúry. Po niekoľkých minútach odstránite všetky nečistoty bez drhnutia
Vezmite šupku z uhorky a zmiešajte ju so soľou. Po 10 minútach si budete od úžasu pretierať oči
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.