5.1.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Ak vás zaujíma, ako upiecť dokonalé zemiaky, určite si pozrite náš recept. Vďaka nemu budú mäkké, zlatisté a kôrka bude chutne chrumkavá. Jediné, čo potrebujete, je šikovný spôsob pečenia v rúre a zaobídete sa bez predvarenia zeleniny. Výsledok, z ktorého si budete oblizovať prsty, je zaručený.
Niekedy sa najjednoduchšie riešenia ukážu ako tie najlepšie. To isté platí aj pre náš recept na šialene chrumkavé a zlatisté zemiaky z rúry. Takto pripravená zelenina je dokonalým občerstvením na akúkoľvek príležitosť alebo fenomenálnym doplnkom k večeri. Ale pozor – sú také dobré, že sú návykové!
Tieto pečené zemiaky nemajú konkurenciu. Stačí trik na pečenie a máte hotovo
Pečené zemiaky sú už klasikou, pretože v mnohých domácnostiach sa podávajú k večeri namiesto štandardnej zemiakovej kaše. Ale v tejto verzii sa dobre hodia aj ako občerstvenie, keď nečakane príde návšteva. Tajomstvom chrumkavej kôrky, krémového vnútra a neuveriteľnej vône je náš recept a správne pečenie v rúre.
Ako teda pripraviť pečené zemiaky, aby chutili ako tie majstrovské z grilu alebo táboráku? Bez obáv, tentoraz sa zaobídeme bez predchádzajúceho varenia a zbytočných kombinácií. Pretože stačí, ak si pripravíte aromatickú marinádu, menšie kúsky zeleniny a dobrú teplotu, aby vyšli majstrovsky.
Pečené zemiaky v perfektnej verzii – tieto kroky vás priblížia k dokonalosti
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov – najlepšie čo najmenšie dostupné kúsky
- 200 g syra feta
- soľ a korenie
- pol čajovej lyžičky sladkej papriky
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky
- pol čajovej lyžičky tymiánu
- pol čajovej lyžičky sezamových semienok
- niekoľko lyžíc olivového oleja
Spôsob prípravy:
- Zemiaky dôkladne vydrhnite – šúpanie tu nie je potrebné. Zeleninu teraz nakrájajte na menšie kúsky, a ak sú zemiaky malé, tento bod vynechajte.
- Zeleninu dôkladne osušte papierovou utierkou a vložte ju do rúry alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Teraz je čas pridať k zemiakom olej a všetky koreniny. Všetko dôkladne premiešajte rukami, aby boli všetky zemiaky dokonale obalené marinádou.
- Navrch naaranžujte kúsky syra feta.
- Hotové zemiaky vložte do rúry a pečte pri teplote 220 stupňov približne 20-30 minút.
- Chrumkavé zemiaky podávajte s ľubovoľnými omáčkami a prílohami – odporúčame jogurtovo-bylinkový dresing a zmes zelených šalátov. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tart s lososom a špenátom. Perfektný recept na každú priležitosť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.